В последните две публикации от поредицата Best of Beauty 2019 разгледахме заедно моите фаворити от декоративната козметика. Днес продължаваме на тема любими продукти, но сменяме фокуса на грижата за кожата. Ежедневното почистване на кожата и нейната хидратация са есенциални стъпки, за да я подготвим за перфектния грим. Дори да не използвате грим ежедневно, трябва да полагате нужните грижи за здрава и красива кожа. Но как да го постигнем ще е тема на бъдещ пост. Нека не губим време и разберем кои са моите любимци за 2019 от бялата козметика. 🙂

Любим продукт за почистване на грим

Не веднъж съм споменавала, че в ежедневието си нося грим. След дълъг работен ден, първата ми задача след прибирането ми у дома е да дам шанс на кожата ми да диша. Премахването на грима е задължителна стъпка от моята вечерта рутина, надявам се и от вашата.

Garnier Micellar Water for Sensitive Skin

Мицеларните води на марката Garnier присъстват от години в рутината ми. Забелязах, че през изминалата година, все по-често предпочитах да закупя лилавата бутилка пред стандартния вариант. Този вариант е двуфазен продукт, предназначен за чувствителна кожа и очи. С помощта на тампонче (независимо дали за еднократна или мнотократна употреба), почиствам внимателно миглите си от спирала и гримът от лицето. При миглите не търкам агресивно, а задържам тампончето върху тях за десетина секунди, за да може продуктът да се разгради, и след това внимателно отстранявам остатъците.

Мицеларната вода се справя чудесно дори с два пласта спирала. Обикнах продукта, защото не изсушява кожата ми допълнително, а същевременно се представя отлично в свалянето на дори водоустойчиви формули. Мицеларната вода може да откриете във всяка дрогерия, а практичната опаковка от 400 мл ще ви е достатъчна за поне няколко месеца употреба.

Lancôme Miel-En-Mousse Cleansing Mousse
Мус за почистване на грим от Lancome - Best of Beauty 2019

Почистващият мус от френския бранд Lancome стана част от рутината ми в последните месеци от годината, но за съвсем кратко време успя да ме спечели. Нека обаче първи си поговорим за причината, поради която си закупих този продукт. От известно време исках да изпробвам double-cleansing метода, от който първата стъпка е да отстраним грима с олио. Уви, на немския пазар има ограничено количество от почистващи олиа и след като нито едно не успя да ми вдъхне доверие, реших да потърся алтернативи. Продуктът на Lancome ме впечатли със съдържанието си: не съдържа парафин, алкохол, парабени, сулфати и силикони. Сред полезните му съставки откриваме акциев мед, който е известен с полежителното си влияние при наличието на акне.

Мусът също така е некомедогенен продукт (не запушва порите), още една причина, поради която е подходящ за хора, страдащи от кожни проблеми. За употребата но тази продукт не са ви нужни тампони за премахване на грим. Нанасяне малко количество върху сухо лице и ще забележите как лепкавата формула се превръща в пяна, която разтваря грима. Дори премахването на водоустойчив грим е като детска игра – бързо, лесно и без раздразнения от агресивно почистване на кожата. Справя се добре и със спиралата ми.

Любим измивен продукт за лице

През 2019, кожата ми беше доста капризна – често наблюдавах промени: ту беше смесена към суха, ту смесена към мазна. В желанието си да отговоря на нуждите й, проучих няколко почистващи продукта, които в последствие си закупих. Но нито един от тях не намерих за впечатляващ, докато не изпробвах

Eucerin DermoPure Washing Gel for Face & Body

През октомври ми беше предоставена възможността да изпробвам за първи път продуктите на марката Eucerin от тяхната серия за проблемна кожа Dermo Pure. Споделих със Инстаграм последователите си, че бях част от тяхната кампания “Атакувай акнето”, благодарение на екипа на Influncerbg. Тествах този продукт в продължение на един месец, преди да мога да изградя категориченото си мнение за него. Дори след края на месеца, продължих да го използвам в ежедневната си рутина за грижа за кожата. Измивният гел от бранда е се предлага в два размера – от 200 и от 400 мл. Към днешна дата още не съм изхабила напълно голямата опакаовка, а ползвам вече четвърти месец! Това е показателно за икономичността на този продукт.

Но защо толкова ми допадна? Лесно мога да дам отговор на този въпрос. Продуктът е комедегенен и е предназначен за мазна и чувствителна кожа. Неговата цел е да се бори със зечервяванията, както и да намали производството на себум. С балансирането на количеството себум, всъщност се намалява и омазняването на кожата на лицето. Гелът се справя чудесно с отстраняването на остатъци от грим, като същевременно е нежен към чувствителната кожа. Усещането за сухота след почистване напълно липсва при мен и усещам кожата си спокойна. Зачервяванията и появата на нови пъпчици не са изчезнали напълно, но забелязвам, че значително са намалели.

Любим пилинг за лице

2019 беше годината, в която започнах да се интересувам повече от бяла козметика, защото исках по-бързичко да се справя с така нежеланото adult acne. Споделяла съм ви вече част от своята история и кои са причинителите му. Но благодарение на него, успях да проуча по-подробно темата за пилинг киселините и каква е ползата от тях. Това е много обширна тема, но надникнете тук, за да прочетете моя блог пост по темата.

The Ordinary AHA 30 % + BHA 2% Peeling Solution
Химичен ексфолиант от The Ordinary - Best of Beauty 2019

Брандът The Ordinary се появи на пазара през 2016 и стана нарицателно за високо-качествени продукти на ниска цена. За първи път чух за марката от английския гримьор Wayne Goss, а я опознах чрез тяхната силиконова база за грим. Малко по малко, в желанието си и да съм в крачка с трендовете, започнах да чета повече мнения за продуктите на бранда. В сферата на ексфолиращите киселини, се доверих на позитивното мнение на много и избрах т.нар. кървав пилинг. Не, не се притеснявайте, той не разранява лицето ви до кръв. Наричан е кървав пилинг заради неговия наситено червен цвят. Този продукт има съдържание от 30 % AHA (алфа хидрокси киселина) и BHA 2 % (бета хидрокси киселина). Какви са тези киселини и какво е тяхното предимство – прочетете предишната ми публикация.

Ексфолиращата киселина от The Ordinary не трябва да бъде използвана повече от два пъти в седмицата и оставяна на лицето за повече от 10 минути. Аз я използвам по веднъж и задължително на следващия ден нося слънцезащитен крем, който предовратява появата не неприятни кожни пигмени. Лекото щипене е признак, че продуктът работи върху вашата кожа, но изчезва след няколко секунди след нанасяне. Не забравяйте, че ако то не изчезне в рамките на 30 секунди, веднага да отмиете с топла вода и оставете кожата ви да диша. Позитивът от този “кървав” пилинг е ексфолирана кожа на лицето, без раздразнения, които мога да се получат при стандартния пилинг.

Любим серум

През изминалата година включих и още стъпка в рутината си, която бих казала, че неглижих преди това. Серумът определено не е сред задължителните стъпки, но може да има невероятен ефект върху цялостното излъчване и поведение на самата кожа.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 Serum
Хуаронова киселина от The Ordinary - Best of Beauty 2019

Както ви споменах в предишната категория, за продуктите на бранда The Ordinary се усведомих по-добре чрез четения на различни ревюта от други блогъри още през 2016-2017. Дълго проучвах дали или по-скоро кои от техните серуми биха довели до подобрение на кожата ми. Най-безопасна ми се стори хуалороновата киселина, която има за цел да подпомогне абсорбирането на хидратиращите кремове в кожата. Тъй като по прицип имам смесена, чувствителна кожа, склонна към акне, започнах да използвам серума веднъж седмично като част от вечерната ми рутина.

Както виждате от снимката, консистенцията на серума е лека и доста течна, няколко капки от пипетата са напълно достатъчни за цялото лице и шия. Нанасям го като стъпка след тоника за лице, като започвам от центъра на лицето. Докато още усещам лицето си леко влажно, нанасям и кремът за лице. Това е стъпка, която правя до четири пъти в седмицата, особено през зимата, когато кожата ми има нужда от повече хидратация. На сутринта усещам лицето си винаги освежено и добре хидратирано.

Любим хидратиращ крем за лице

През 2019 залагах основно на познати продукти, които имат вече изпитан ефект върху моята чувствителна кожа. Но с тазгодишния ми фаворит се запознах покрай кампанията на Eucerin, за която ви споменах по-рано.

Eucerin DermoPure Mattifying Fluid
Матиращ флуйд от Eucerin - Best of Beauty 2019

Матиращият флуид на марката Eucerin бе вторият продукт, любезно предоставен ми от бранда за проба. Заедно с измивния гел, ги подложих на едномесечен тест, за да мога да споделя своето по-подробно мнение в рамките на кампанията “Атакувай акнето”. Цялата серия Dermo Pure се фокусира върху проблемната и чувствителна кожа, която произвежда себум в излишък. На свой ред пък, себумът (не почистен правилно) може да запуши порите на лицето и да доведе до сериозни кожни проблеми.

Best of Beauty 2019 – Skincare или когато най-накрая откриеш твоите продукти, които вършат малки чудеса

Поглеждайки назад към изминалата година, забелязвам, че рядко съм правила експерименти в грижата за кожата си. Доверявах се на познати продукти с изпитани вече действия, от страх да не влоша състоянието и на без друго чувствителната си кожа. Освен, че новите попълнения бяха внимателно проучени, бяха и съобразени с типа на моята кожа и нейните потребности. За щастие, те не само се оказаха подходящи, но и подобриха положението на моето adult acne.

Е, скъпи читатели, днес затваряме поредицата Best of Beauty за 2019-та година. Подготвям нови, интересни публикации, свързани с мода и декоративно козметика за идните седмици. Ако има тема, по която бихте искали да направя блог пост, оставете я в коментарите. До следващата неделя!

ХОХО,
А