След като вече преминахме през любимците в декоративната, както и в бялата козметика, днес ще обърнем внимание на тези за косата и ноктите. Подготвила съм ви няколко продукта, които ме впечатлиха из морето от избор в магазините. Наричам ги Unknown Favourites, тъй като рядко споделям препоръки за коса и нокти. Ако ви е интересно кои са моите Best of Beauty 2020 – Hair & Nails фаворити, да продължаваме заедно напред! 🙂

Balea Winter Protect Hair Balm
Best of Beauty 2020 - Hair & Nails - Hair Mask

Откриваме Best of Beauty 2020 – Hair & Nails с грижата за косата. Както през зимата, така и през лятото, косата има нужда от хидратация, за да не изглежда като слама върху главите ни. 😀 Още в началото на миналата година открих този балсам в дрогерията. Особено подходящ за зимните месеци, той се използва като маска. При нанасяне след използван шампоан, малко количество се разнася по дължините и трябва да престои между 3 и 5 минути. След изплакване, косата е мека и подхранена. Забелязала съм, че след употребата й, косата ми има значително по-малко фриз. Също така може да бъде използвана върху скалпа директно, но ви препоръчвам да ползвате този метод преди измиване със шампоан. Цената й е много достъпна, а количеството е напълно достатъчно за няколко месеца ежеседмична употреба.

ghd Heat Protect Spray
Best of Beauty 2020 - Hair & Nails - Heat Protection Spray

За да запазим косата си здрава и да намалим уврежданията във времето, експертите препоръчват да намалим топлинната обработка. Уви, дори едното сушене със сешоар може да има негативен ефект. Всички знаем, че за да го намалим, е редно да включим в рутината си защита. Затова включвам и тази категория в Best of Beauty 2020 – Hair & Nails. През годините съм изпробвала не един или два продукта, но сякаш не успях да намеря фаворит. Някои гелове бяха твърде утежняващи за косата, други под формата на спрей пък оставяха лепкав ефект. В средата на годината забелязах, че ghd предлагат част от своя асортимент в онлайн магазина на немската дрогерия dm. Без много проучване се спрях на тези спрей и го поръчах.

Освен че защитава косата при топлинна обработка, поне ми при мен ми помага и да я среша лесно след нанасяне. Сплитанията са голям проблем за моята коса и помощта в тази насока е винаги оценена. Забелязах, че косата ми остава свежа и с минимални цъфтежи в продължение на 3 месеца. Обикновено е с моите навици за сушене и изправяне е готова за подстрижка на половината на това време. Не е от най-бюджетните продукти от гледна точка на цена, но от юни насам съм изхабила една опаковка, а това е втора, която е почти пълна. Пропускам да използвам този спрей само когато използвам следващия продукт в Best of Beauty 2020 – Hair & Nails. 😉

Aveda Smooth Infusion Glossing Straightener

За този изправящ гел научих от моя приятелка и колежка. Подобно на нея, и аз имам сравнително права коса, която обаче образува фриз. Въпреки че я оформям и със сешоар и кръгла четка, гладкият ефект сякаш липсваше. Тогава научих за този заглаждащ гел без отмиване от Aveda. Освен всичките позитиви, свързани със самата марка като факторите, че не тестват върху животни, продуктите им са веган и изцяло продукционния процес са използвани енергии, генерирани от вятър и соларни панели, ми харесва и самия ефект. Със съвсем малко количество, разтрито между двете ръце, се нанася по дължините на косата и след това сушене.

Икономичен е, не лепне след нанасяне, не утежнява коса по никакъв начин. Разбира се, ще ви се наложи да свикнете с първоначалния леко странен аромат, който обаче след сушенето вече го няма. Опаковката съдържа 125мл, а цената му е около 28 €. Определено се нарежда сред по-високия клас козметика, но като добавим и фактора, че работи и като защита за топлинна обработка, го прави още по-практичен. Именно поради тази причина, не го използвам със спрея от ghd, който ви представих по-горе в Best of Beauty 2020 – Hair & Nails.

Essie Base Nail Polish “Here to Stay”
Best of Beauty 2020 - Hair & Nails - Essie base nail polish

Знаете, че далеч предпочитам да се доверя на професионалист, когато става въпрос за перфектния маникюр. Но ето, че 2020-та реши да преобърне напълно познатото ни ежедневие и прекарахме доста време у дома. Освен няколкото Lockdown-a, трябваше да свикнем и да оформяме ноктите си сами. Тъй като имам сравнително чупливи такива, винаги при грижата за тях, нанасям и лак. През годината изпробвах няколко основи, но само тази от марката Essie ми направи силно впечатление. Освен че затвърдява нокят, тя увеличава и дълготрайността на нормалния маникюр до цели 10 дни! 🙂

Повярвайте ми и аз бях много приятно изненадана! Разбира се, важно е да отбележа, че чистя винаги с ръкавици. Добавям го в Best of Beauty 2020 – Hair & Nails, защото четката взема оптимално количество за един основен слой, както и изсъхва много бързо. Самият лак не се сгъстява твърде бързо в опаковката, което е чудесно, защота така можете да го ползвате дълго време през нуждата да закупите нов. Попада определено в по-висока ценова група, но за плюсовете, които предлага, я намирам за напълно оправдана.

Днешната публикация беше една идея по-кратка от останалите, но непременно исках да ви споделя за този свои открития. Склонна съм да правя повече експерименти с косата и ноктите си и винаги изпробвам нови и нови продукти. А тези наистина са моите Best of Beauty 2020 – Hair & Nails любимци. Ще ми е интересно да разбера кои са вашите фаворити в тази категория. Не пропускайте да ми ги споделите в коментар отдолу! 🙂 След толкова много фаворити е време и за няколко големи разочарования от изминалата година. За тях обаче ще си говорим другата неделя. А до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.