Аз съм от онези момичета, които обичат грима и с времето са събрали голямо количество продукти. Пробвайки все повече и повече неща, открих доста фаворити, но не мина и без разочарования. Тъй като през последните седмици имах повече свободно време на разположение, разгледах с какво разполагам. Взех решението да задържа само това, което знам, че със сигурност използвам и знам, че работи за мен. Днес ще ви споделя кой продукти попаднаха в категорията declutter и поради кави причини. Нека не губим повече време и се гмурнем в самата статия. 🙂

NYX Highlight & Contour Pro Palette

Тази палитра за контуриране беше сред моите фаворите преди няколко години. Още си спомням денят, в който си я купих, може би заради забавната история, който последва. Малко off-topic: бях излязла специално да си купя от магазин на Douglas, в центъра на Мюнхен и след това минах да изтегля пари. Разбира се, забравих самото пликче в банката и се усетих едва 20 минути по-късно. За щастие, не бях отишла твърде далеч и открих пликчето на мястото си. 😀 Както и да е, все още харесвам много самите пудри, уви те са вече толкова стари и най-вероятно с изтекъл срок на годност.

Declutter - What am I getting rid of?

Навярно именно по тази причина вече не се преливат по същия начин и седят на петна при нанасяне. Тъй като самите pan-нове могат да се извадят, ще запазя самата опаковка и по-нататък ще си закупя само цветовете, които пасват на моя цвят кожа. Палитрата съдържа два хайлайтъра, две пудри за запечатване на грима, два бронзъра и две контуриращи пудри. Цената й беше около 20 €, а единичните цветове могат да се закупят на цена около 3 €. Ако се интересувате от някои от цветовете вътре, вие препоръчвам по-скоро да си закупите само онези, които ще паснат на вашата кожа, ако разбира се не сте професионален гримьор.

It Cosmetics Bye Bye Pores Translucent Finishing Powder
Declutter - What am I getting rid of?

Следващият продукт, който попада в категорията Declutter, е тази прахообразна пудра на марката It Cosmetics. Бях в търсене на по-евтина алтернатива на любимата ми прахообразна пудра от Laura Mercier. Уви не можахме да се спогодим. Продуктът обещава лек матов завършек, за съжаление, не забелязах такъв при себе си. При мен много си личеше онзи твърде напудрен завършек след употребата й, който определено не търся. Макар определена като безцветна, белият й цвят се забелязва. Не мога да кажа, че порите ми са били по-прикрити от нея, което също така си противоречи с обещанията на бранда. Едно голямо разочарование, което не беше и сред най-евтините, за съжаление.

It Cosmetics CC+ Full Covarage Cream with SPF 50
Declutter - What am I getting rid of?

За съжаление, следващият продукт, включен към моя Declutter, отново е от бранда It Cosmetics. Още в началото на лятото миналата година си взех малката опакова в цвят Fair, която беше на цена от 13 €. Цяло лято носех него или BB крема на Origins и бях изключително доволна от него, защото ми предлагаше оптимално покритие, както и висок слънцезащитен фактор. Уви, го пробвах преди около седмица и почти веднага след нанасянето му, усетих парене по кожата. Разбира се, в подобна ситуация побързах да го отмия от кожата си възможно най-бързо. За съжаление, след като зачервяването се успокои, забелязах ситни пъпчици. Макар срокът на годност на този CC крем да не е изтекъл, тази реакция ме изплаши и именно поради тази причина реших да се сбогувам с него.

The Balm The Manizer Sisters

И единственият продукт, който имам на бранда The Balm попада в категория Declutter. Триото от Mary-Lou, Cindy & Betty Manizer напуска колекцията ми без най-известния си член – хайлайтъра Mary-Lou Manizer, който винаги ще има специално място, но вече изхабих отдавна. Останалите два продукта, уви не влязоха в голяма употреба при мен и особено след близо четири години. Не мисля и че някога ще влязат. На по-късен етап бих си закупила единична бройка само на хайлайтъра. Но в момента има три или четири, които използвам с голямо желание, а и не виждам нужда да си купувам още един.

BH Cosmetics 120 Eyeshadow Colors 5th Edition

Запазвах тази палитра със сенки в продължение на години, защото имаше сантиментална стойност за мен. Това беше първата палитра, която си закупих, след като започнах да се интересувам повече от грим. Тя съдържа предимно неутрални тонове, както и няколко pops of color в розово-лилавата гама. Използвах я много в началото, за да мога да се усвоя техниките за преливане на сенките. Качеството не е сред най-доброто, но за цената си вършеше чудесна работа. Слагам я като Declutter продукт, защото не съм посягала към нея от години, а и имам много други палитри, които предпочитам да използвам. Ако беше по-нова, бих я подарила на някоя приятелка. Но имайки се предвид, че я имам от близо четири години, й е време да бъде изхвърлена.

Catrice Liquid Camouflage High Coverage Concealer

Заради голяма популярност на този коректор, му давах многобройни шансове да проработи. Но така и не успяхме да намерим общ език. Независимо по какъв начин го нанасях и с каква пудра го запечатвах, той все намираше начин да се събере във фините линии под очите. Рекламиран е като коректор с висока покривност, но бих я определила като лека до средна. Това заключение правя на базата на сравнение с коректори от ранга на Tarte Shape Tape и Too Faced Born This Way Multi-Use Sculpting Concealer. Не разбирам целият hype около този продукт, но всички сме различни. Много е възможно нещо да работи за други, но да не работи за мен.

Еssence Super Last Eyeliner in Deep Black
Declutter - What am I getting rid of?

Още един бюджетен продукт намери своето място в моя Declutter днес. По принцип съм по-склонна да правя спонтанни покупки в дрогериите, именно заради достъпната цена на повечето марки, предлагани там. Искам от много време да пробвам очна линия, която да не е под формата на писалка. Проблемът ми с тази не е нейната форма, а по скоро дебелината на четчицата. Трудно ми е да я нанасям прецизно с по-дебела четка. Същото така ми се налагаше да почакам доста преди да засухне напълно, а я съм мръднала, я се е затекла нанякъде. Цветът е наистина наситено черен след засъхване, уви нямам търпание да я чакам.

Надявам се днешната публикация, макар и по-кратка, ви е била полезна. Споделете ми имате ли някакви лични впечатления от тези продукти е какво е то? А колко често правите Declutter на вашата грим колекция?Ще се радвам да ми споделите в коментарите по-долу или под последният ми Инстаграм пост. Другата седмица ще ви запозная с продуктите, които влизат в моя първи Project Pan, както и причините, поради които реших да започна такъв. А до тогава, …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.