Фон дьо тенът за лице и тяло Dior Backstage не е нов на Beauty пазара. За мен обаче той е ново попълнение в моята грим колекция. Привличаше ме от доста време. Не веднъж съм го заглеждала в Douglas. Смятах, че няма да е подходящ за мен и за качествата, които търсех в един подобен продукт. Въпреки това, напълно инфлуенсната от прекрасната професионална гримьорка Таня Христова, реших да му дам шанс. Все пак след като е достатъчно добър за професионалист, значи има нещо специално в този продукт. Най-накрая се реших и днес ви споделям всичките си мисли за фон дьо тена за лице и тяло Dior Backstage.

Особено през летните месеци (не, че реално времето е лятно в момента в Мюнхен) се отдръпвам от високо покривните продукти за лице. Търся по-естествен и натурален завършек, който обаче да ми помага да прикрия несъвършенствата по кожата, предизвикани от акне. Вече съм ви споменавала колко ми любима базата за грим от същата серия. Освен мнението на Таня, се повлиях и от самото описание на фон дьо тена. Нека пристъпим към него:

Характеристикита на Dior Backstage Face & Body foundation

Покритие: ✔  Средно с възможност за надграждане
Подходяш за тип кожа: ✔  Нормална ✔  Суха ✔  Комбинирата ✔  Мазна
Завършек: ✔  Натурален матов
Фон дьо тен, позходящ за лице и тяло, предлаган в 40 нюанса, с естествен, матов завършек и средно, надграждаемо покритие, което е водоустойчиво и устойчиво на пот.

Dior Backstage Face & Body Foundation - Packaging

Dior Backstage е спряган за тайното оръжие на гримьорите на Dior. С негова помощ се създава безупречен, готов за модните подиуми тен, както за лицето, така и за тялото. Водоустойчивата му формула се слива с кожата, като издържа на екстремни условия като тренировки, вода и дори високи температури и влажна среда. Може да се използва и за прикриване на незначителни несъвършенства на шията, раменете, краката. Освен, че се предлага в цели 40 разнообразни нюанса, в неговата гама откриваме подходящи цветове за цели шест подтона: студен, студено розов, неутрален, топъл, топъл прасковен и топъл маслинен. Подобна разнообразие рядко се открива на пазара и си признавам, че бях силно впечатлена от богатото разнобразие.

Как да изберем подходящ нюанс?

Предвид ситуацията, в която се намира целия свят в момента, нямах възможността да изпробвам цвета на място във физически магазин, се обърнах за помощ за намирането на подходящия нюанс към страницата MatchMyMakeup. На базата на друг мой фон дьо тен, който ме пасва идеално като цвят, сравних в страница и открих, че от серията Dior Backstage най-подходящ би бил 0N. Едва ли ще изненадам някого като кажа, че това е най-светлият предлаган. 😀

Тъй като Dior е бранд от високия клас козметика, бях наясно, че цената няма да е ниска. Но останах изненадана, че всъщност се доближава до ценовия клас на любимия ми Double Wear от Estee Lauder. Закупих го за 32 €, без намаления. Срещу тази сума получавате 50 мл продукт, в тубичка. Много биха казали, че опаковката е ниско качествена предвид цената, но аз я откривам за удобна и практична (осебено за пътувания – не, че съм тръгнала на някъде с тази пандемия). Продуктът е готен в продължение на 12 месеца след отварянето му. Но е всекиму известно, че при правилно съхранение на сухо и сенчесто място, животът му е продължен.

Моите впечатления от продукта
Light foundation formula from Dior

Преди да ви споделя за опита си с този фон дьо тен, исках за пореден път да спомена типа на моята кожа. Имам комбинирата кожа, склонна към акне, като проблемната ми зона е около челюстта. Първото нещо, което ми направи силно впечатление е, че след препоръчаното шейкване на продукта, той излиза от опаковката доста течен. Поради тази причина, предпочетох да започна нанасянето му по кожата, с четка тип Buffer (право отсечена и стегната в основата), за да постигна максималното средно покритие. След нанасянето с четка минах и с Beauty Blender, за да прелея в крайщата на лицето и към шията.

В избрани участъци от лицето, където несъвършенствата бяха видими, сложих повторно, но този път минимално количество от фон дьо тена и прелях отново с четка. Както от Dior обещават, завършекът е матов, но с естествен привкус. Допада ми, че формулата е изключително лека, не утежнява кожата, дори на моменти през деня забравях, че изобщо нося грим. Прелята добре и леко запечатана с безцветна пудра, не се събира във фините линии около устните и по челото.

Dior Backstage Face & Body Foundation - Covarage

Много ми допадна и издръжливостта на този Dior Backstage Face & Body фон дьо тен. Безпроблемно издържа над 8 часа на лицето без нужда от допълнителна пудра. Дори след 8 часа на лицето изглеждаше приятно на лицето и не усещах неприятно чувство тип “нямам търпeние да се прибера, за да си махна грима”. Ултимативния тест се състоя на втория ден от употребата, когато го нанесох в 6:30 сутринта и потеглих към офиса. Прибирайки се в 19:30, очаквах да заваря половината си лице под маската мазало. С изненада обаче открих, че въпреки липсата на Touch-ups през деня единственото изтриване беше в най-долната част на брадичката.

Top или Flop?

След като сте прочели цялото ревю, едва ли някой ще си помисли, че ще дам ниска оценка на този Dior Backstage фон дьо тен. За цената, количеството и издръжливостта му, бих си го закупила отново без съмнение! Сега даже се чудя защо ми отне толкова време да го изпробвам. Със сигурност има доста по-бюджетни продукти, които биха постигнали същия резултат, но неведнъж съм ви споделяла, че гримът за мен е изживяване. Обичам да се поглезя с нов високо класен продукт от време на време. Разбира се, няма как да кажа дали е подходящ за всички типове кожа. Но предвид факта, че имам комбинирана и капризна аз самата, резултатите бяха невероятни. За мен този фон дьо тен е абсолютен TOP и вече се нареди сред любимте ми открития за годината.

Ще ми е интересно да чуя вашите мнения за Dior Backstage Face & Body Foundation, ако вече сте го изпробвали. А ако не сте, бихте ли си го закупили? Споделете ми в коментар или на моя Instagram – thelettersfroma. Пожелавам ви слънчева неделя, а до следващата публикация …

ХОХО,
А