Double Cleansing – това звучи по-сложно, отколкото всъщност е. Тъй като въпросът е само да добавим към вечерната си рутина още една стъпка в почистването. А именно олио за почистване на грим към редовния гел за измиване на лице. Но дали двойното усилие наистина е необходимо? В корейската грижа за кожата „двойното почистване“ е фиксиран компонент. Със сигурност знаете, че корейците са благословени с невероятно добра кожа, но зад нея стои известна допълнителна работа. Но нима не искаме всички да притежаваме сияйна и чиста кожа?

С метода Double Cleansing кожата е перфектно почистена

Все повече и повече жени използват нежна мицеларна вода за оптимално премахване на грима. Но както знаем, Южна Корея е Меката на грижата за кожата. Именно от там научаваме за метода на двойното почистване. То има за цел да подобри почистването на лицето още повече. Методът работи по простия, но ефективен принцип “двойно е по-добре!”. Но защо е необходимо двойно почистване сега? Много просто: Преди да пристипъм към дълбокото почистване, е редно да премахнем гримът и мръсотията от лицето си.

Но какво е Double Cleansing?

На първо място, лошата новина: Double Cleansing буквално означава „двойно почистване на лицето“. Какво можем още от сега да разпознаем: бързото избърсване на лицето или лицето с мокра кърпичка, определено не върши някаква работа. Така само замазвате грима и мръсотията по лицето си. Двойното почистване отнема малко повече време, все пак това е процедура в две стъпки за почистване. Но имам и добра новина: Double Cleansing е вече съкратената версия на грижата за кожата на Корея, която всъщност се състои от 10 стъпки. Особеното при този метод със сигурност можете да разгадаете и сами. Лицето наистина се почиства в дълбочина, но не изсъхва и придобива този известен блясък в дългосрочен план. А всички си мечтаем за сияйна и чиста кожа, нали? 😉

А как работи това двойно почистване?

С двойно почистване на лицето, започвам с първата стъпка с почистващ продукт на маслена основа. Това премахва всички мастни отлагания като себум, грим и слънцезащита от порите. То се нанася върху пръстите и с помощта на кръгови движения се масажира внимателно. В края на процедурата, можете да намокрите ръцете си и да продължите с почистването. С добавянето на вода, може да се образува млечно бяла пяна. След това измийте всичко с хладка вода – готово …

Copyrighting: Pond’s

… Почти, защото това беше само първа стъпка в двойното почистване. На втория етап на почистването се използва продукт за почистване на пяна или гел. Именно при тази стъпка почистваме лицето в дълбочина от други остатъци по кожата като пот. Отново почистващият продукт се масажира в кожата с кръгови движения и накрая се отмива с хладка вода. Когато аз се запознавах с метода за Double Cleansing, открих и съвета за използване на гъба Konjac. Тя е особено препоръчване за хората с много мазна кожа, тъй като спомага релуцията на производството на себум. Към даденият момент не съм я изпробвала, но може би когато летните и горещи дни настъпят, ще е подходящо време, тъй като именно тогава кожата ми се омазнява по-бързо.

Double Cleansing
Позитивите от Double Cleansing

Особено в градската среда, в която много от нас живеят, качеството на въздуха не е от най-добрите. Да не говорим за всичко други urban замърсявания. Тези два фактора в комбинация със слънцезащита и дори грим могат да предразположат към запушване на порите. Разбира се, продуктите в днешно време са така формулирани, че да не ги запушват, но това със сигурност не означава да не почистваме лицето си в дълбочина. Често упоритите остатъци не могат да бъдат премахнати само с мицеларна вода или почистващ гел. А сами знаете, че именно всякаквите остатъци от грим, слънцезащита и мръстотия са причина номер едно за запушени пори и пъпки.

След правилното почистване на кожата, тя е особено добре предразположена за следващите продукти за грижа като тоник, серум и крем. Така последващите стъпки могат да бъдат лесно абсорбирани. Също така, гримът също изглежда много по-добре на старателно почистено лице: с течение на времето текстурата на кожата се подобрява значително и хидратацията може да се абсорбира по-добре. Това не само означава, че гримът ще е по-дълготраен, но и че ще се наложи значително по-малко гримиране след обичайна рутина.

Double Cleansing - Does it work for everyone
Препоръчва ли се Double Cleansing за всички типове кожа?

Напълно правилно е да се зададе въпросът дали някои типове кожа биха реагирали доста дразнещо на двойното почистване. В края на краищата прекаленота наслояване също е често срещана причина за проблемна кожа. В случая обаче, това не е така: средствата за отстраняване на грим на маслена основа например не правят кожата мазна, а всъщност извличат масло и мръсотия особено добре от порите. Гелът за измиване също не трябва да бъде прекалено агресивен след това и особено съобразен с типовете кожа – в края на краищата почти нищо не е по-лошо за кожата от недостатъчната грижа за кожата.

Както знаете, аз имам чувствителна кожа, със склоност към акне. Вече от близо месец използвам метода за двойно почистване на лицето си. Резултатите са великолепни: мека и почистена кожа, без никакви нови пъпчици. Важно е, разбира се, маслените продукти да бъдат добре премахнати във втория етап на почистването. Именно поради тази причина, горещо ви препоръчвам да почиствате лицето си в продължение на поне минута. Ще забележите разликата сами! 😉 Продуктът, който аз използвам с голямо удоволствие е от Caudalie.

Currently using Caudalie Make-up Removing Cleansing Oil

Разбира се, Double Cleansing отнема малко повече време от нормалното почистване на лицето. Но в замяна естественият баланс на кожата се запазва, въпреки дълбоко почистване. Надявам се днешната неделна статия ви е била полезна. Ще ми е интересно да разбера ви използвате ли метода за двойно почистване. Ако да, какви са вашите впечатления. Споделете ми ги в коментар отдолу. Ще се видим следващата неделя, а до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.