Вчера попаднах на видео от популярната YouTuber-ка Andrea Matillano, което беше посветено на Drugstore Makeup Tag. Стори ми се интересна идея за нова публикация в блога и чудесна възможност да ви споделя за някои фаворити и разочарования от дрогерията. Оригиналната идея е на Jen Phelps. Знаете, че съм почитател на продуктите от средния и висок клас, но това далеч не означава, че в дрогериите не можем да открием скрити съкровища. Преди да пристъпим към различните категории искам да споделя, че ще включа брандове, които се откриват в дрогериите в Германия. Някои от тях могат да бъдат намерени и в България. А сега нека пристъпим и към въпросите. 🙂

Ако можеше да използваш само един бранд от дрогериите, кой би бил той?
Drugstore Makeup Tag - If you could only use one Brand
Copyrighting: NYX Cosmetics

Започваме със сложен въпрос днешния Drugstore Makeup Tag. Но ако трябва да избера само една марка, то това би била NYX. Преди години се доверявах на много техни продукти, а от повечето останах наистина впечатлена. Голямо разнообразие от продукти предполага, че всеки ще може да открие нещо за себе си на достъпна цена, но и с невероятно качество. Сред моите фаворити и до днес са техните Soft Matte Lip Creams. Макар че на пазара имаме много други матови формули, нищо не може да измести цвета Stockholm. Това е първото червило, което изхабявам до край и си купувам отново. Друг продукт, с който свързвам бранда, е Micro Brow Pencil, спряган дълго за dupe на Brow Wiz от Anastasia Beverly Hills.

Най-подценявана марка в дрогериите
Copyrighting: Elf

За Германия е лесно да кажа, че това е Elf. Навярно това се дължи на дрогерията, която предлага марката на пазара – Müller. Но качеството на техните продукти се подобри. Съвсем наскоро имах възможността да суочна сенките от малките им палитри и качеството е отлично.

Най-надценявата марка в дрогериите
Catrice in Drugstore Makeup Tag
Copyrighting: Rossmann

Нямам за цел да засегна любителите на бранда, но от личния ми опит с Catrice и повечето им известни продукти просто не се разбрахме. Обожаваният им фон дьо тен и коректор не отговарят на очакванията ми. Факт е, че всички имаме различни нужди, когато говорим за грим, но и в social media се създаде голям hype, който за съжаление при мен остана неразбран. Възможно е и аз да имам твърде големи очаквания. 😀

Любим продукт под 5 евро

Ето тази категория от тага Drugstore Makeup ме накара да се замисля. Брандове като Essence и Catrice все още имат продукти под тази сума, но нищо не ми е направило огромно положително впечатление. Обаче Trend it Up! имат чудесна палитра за лице с контурираща и фиксираща пудра и бронзър, а цената й е точно на границата – 4,95 евро. Закупувам си я за втори път и наистина мога да потвърдя, че е чудесен продукт за малко пари.

Съкровище, за което никой не говори
Manhattan Cosmetics Lip Liner - Drugstore Makeup Tag

Почитател съм на моливите за устни на Manhattan Cosmetics. За тях научих от немска влогърка още преди години. Побързах да си закупя няколко цвята от тях. За бюджетен продукт имат формула, която дори някои High end продукти, не могат да надминат! Нанасят се лесно върху устните и стоят на мястото си в продължение на часове. Автоматични са, което за мен е плюс особено при пътувания, когато не винаги имам острилка в себе си. Препоръчвам ги на всеки заради разнообразието от цветове и високото качество на ниска цена.

Любим фон дьо тен от дрогерията

Тук едва ли ще изненадам някого като спомена Loreal Fresh Wear Foundation. Този продукт беше откритието на 2019 година и все още се нарежда сред моите фаворити. Допада ми, че имат разнообразие от светли цветове, но ми направи неприятно впечатление колко малко по-тъмни нюанси имат (поне на немския пазар). Надявам се, че този факт ще бъде променен. Иначе моите впечатления за него ще откриете в статията Best of Beauty 2019 – Part I.

Кои продукти купуваш предимно в дрогериите?

Цялостно съм забелязала колко подобрено е качеството в дрогериите в сравнение от преди няколко години. Прави ми впечатление, че брандовете отделят повече внимание на желанията на своите клиенти. Както за много други хора, така и за мен има артикули, които предпочитам да закупувам от там. На първо място се нареждат моливите за вежди. Предвид фактора, че те свършват бързо, не мога да оправдая за себе си покупката на скъп такъв. На второ място за мен за продуктите за устни. Имам няколко скъпи червила, които са че впечатлили с формулата и завършека си, но в ежедневието се доверявам на дрогериите червила и моливи. Сред любимите ми са Soft Matte Lip Cream от NYX и матовите червила на essence.

Любим dupe от дрогерията
От ляво на дясно – Pillow Talk, Trend it Up 420 & Essence 01

Предполагам, че знаете кое е любимото ми червило. Както на много други, това е Pillow Talk от Charlotte Tilbury. Но високата му цена ме отказва да го използвам в ежедневието, особено сега, когато прекарвам времето си предимно у дома. За сметка на това, успях да открия две чудесни алтернативи, благодарение на дълго проучване в Google. Ако не ви се заделят близо 33 евро за Pillow Talk, пробвайте това от Tren it up! или ето това от Essence. Като формули те също са матови и са най-близките нюанси до Pillow Talk, които открих на немския пазар.

Най-лоша формула за сенки

Отново не искам да засегна почитателите на бранда, но в следващата категория от Drugstore Makeup Tag успях да се сетя само за Catrice. Макар да са подобрили качеството си, техните сенки все още ми се струват недостатъчно пигментирани. При преливане цветът се губи и това обезмисля употребата им. Дори при essence, които имат палитри на ниски цени, се забелязва голям скок в качеството. Надявам се Catrice да поработят върху формулите си в близко бъдеще.

Най-добра формула за сенки

Както споменах и в предната категория, много от марките в дрогерията, вдигнаха качеството през последните години. Забелязваме все по-бюджетни палитри със сенки с чудесно качество. Но от както BH Cosmetics се предлага в DM, няма как да не ги спомена именно в тази част. Висока пигменация, лесно блендване и голямо разнообразие от цветове очаква всеки, който има интерес към техните сенки. В зависимост от броя на сенки, цената варира, но смятам, че съотношението цена-качество е повече от добро при BH.

Дрогериен продукт, който не очаквах да ми хареса

Last, but not least в днешната публикация за Drugstore Makeup е посветен на приятните изненади. Навярно сте разбрали вече за несгодите с продуктите на Catrice. 😀 Но от очната линия Calligraph Pro Precise останах силно впечатлена! Красиво черно с матов завършек и остър писец, който продължава да рисува чудесно дори след месеци. И всичко това на минимална цена – sign me in! Но защо не очаквах да ми хареса? В миналото съм пробвала други очни линии от бранда и всеки път оставах разочарована, я от писеца, я от цвета. Обичам да пробвам нови продукти и като видях тази, си казах защо пък не. Със сигурност, останах зашеметена от нея. Препоръчвам я на всеки, който си пада по тип писалки.

Надявам се, че днешната публикация е била интересна и полезна за вас. Ще се радвам, ако се включите в тага и ми споделите някои от вашите фаворити и разочарования в Drugstore Makeup Tag. До следващата неделя, а до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.