Склонни сме да забелязваме нещо, което непрекъснато блести със супермодели като Миранда Кер, която (като много други) се “кълне”, дори ако това е нещо толкова загадъчно като название Dry Brushing. Шансовете са, че сте чували поне малко за този ритуал за красота, който от години е любим на знаменитостите. Но въпросът остава: dry brushing е ли ключът към отключването на блестяща, красива кожа? Може ли всъщност да подобри цялостното ви здраве? И какви са легитимностите на всички предимства на сухата четка, които толкова често чуваме?

По-долу ви споделям информацията и съветите, които аз прочетох, преди да взема решението и закупя своята. Ако искате да разберете за ползите, както и за някои рискове на метода, продължавайте с мен. 🙂

Какво представлява Dry Brushing?
Dry Brushing

Dry Brushing е почти точно това, което звучи. Вземете четка за тяло (потърсете такава с твърди, естествени косми) и я използвайте, за да масажирате нежно тялото си с движение нагоре. Различни естетици и дерматолози твърдят, че този процес озарява кожата и също така прави хидратиращия лосион за тяло по-ефективен, тъй като отлепва мъртвата кожа. И както подсказва името на този метод: четката и кожата ви трябва да са сухи, по време на процеса.

Ползите от Dry Brushing

Въпреки че dry brushing не е всичко за постигане на перфектна кожа, то има свои собствени предимства, от напълняване до ексфолиране.

Засилва кръвообращението: Ако сте забелязали, че кожата ви е зачервена след сухо измиване с четка, това не е просто резултат от раздразнение и всъщност не е причина за безпокойство. Зачервяването е резултат от увеличената циркулация в зоните, върху които се използвали четката. Тяло просто изтласква повече кръв към тези области.

Ексфолира мъртвата кожа: Както при всички методи за ексфолиране, така и dry brushing, се отървава от насъбраните мръсотията и себума през деня, както и от мъртвите кожни клетки. Резултатът е по-сияйна, гладка кожа.

Има plumping ефект: Мнозина се кълнат, че целулитът им е по-малко забележим след използване на този метод.

Стъпки за Dry Brushing

Този метод със сигурност се включва произволно търкане на четка по цялото тяло. Ето правилните стъпки, които да вземете под внимание: Преди да започнете, първо се уверете, че кожата ви е напълно суха. Започвайки от глезена се препоръчва да движите четката си върху кожата с дълги кръгови движения, които вървят в посока към сърцето ви. Също така, е препоръчително да няма много натиск върху четката. Най-често естетиците и дерматолозите препоръчват dry brushing техниката да бъде използвана преди да си вземете душ. Не пропускайте да нанесете хидратиращ лосион за тяло, тъй като това все пак е ексфолиране на кожата, а тя има нужда от възстановяване.

Колко често може да изполваме метода?

Няма строго определено правило за това колко често трябва да повтаряме техниката в рамките на една седмица. Ексфолирането може да остави кожата ви суха. Употребата веднъж до два пъти в седмицата ще е напълно достатъчна. Също така, не забравяйте да почистите четката си. Най-добре е по„истването да става два пъти в месеца и с бебешки шампоан. По този начин се подсигурявате, че от всичко това натрупване на мъртва кожа, четката ви остава чиста.

Има ли определени рискове, които да имаме предвид преди да започнем с Dry Brushing?

По принцип, ексфолирането трябва да се извършва с повишено внимание. Ако кожата ви е свръхчувствителна или се борите с екзема, псориазис или други серозни кожни заболявания, по-скоро пропуснете тази стъпка. Dry Brushing може да влоши кожните ви проблемите и да предизвика допълнително раздразнение. Все пак, не се плашете от зачервяването на зонити след използване. То е напълно нормално, а причината изяснихме по-горе. И накрая, ако имате открита рана на кожата си, избягвайте тази област, за да избегнете попадане на бактерии в нея или инфекция.

Грижа след използване

След като приложите тази техника, не забравяйте да вземете душ. Така сте сигурни, че всичките мъртви клетки са премахнати от кожата. А ако го правите сутрин и ще изложите ексфолираните области на слънчева светлина, не забравяйте слънцезащитния лосион. Това е така, защото процесът може да направи кожата ви по-чувствителна към слънце.

А вие изпробвали ли сте вече метода за Dry Brushing или тепърва предизвиках интерес у вас? Намирате ли тези позитиви за достатъчно добра причина, за да започнете? Ще се радвам да ми споделите вашите мнения и впечатления. Ще се видим отново следващата неделя с нова статия. А до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.