И преди съм ви споделяла колко са ми любими статиите и видеата на тема Favourites. Макар да не са сред най-редовните в моя блог, от време на време обичам да ви споделям за някои нови открития, които са ми направили отлично впечатление. Разбира се, за да си изградя детайлно мнение за някоя нова придобивка, е нужно време. Особено, когато говорим за грижата за кожата. В последните месеци направих няколко добре обмислени поръчки, които се превърнаха бързо в любимци. Именно за тях ще си поговорим днес. Ако подобни публикации ви допадат, нека продължим заедно напред. 🙂

Benefit Roller Lash Mascara
Favourites - Benefit Roller Lash Mascara

През последните месеци намалих ежедневната употреба на гримове до минумим. Заради носенето на маски и възникналото Maskne (,за което можете да прочетете повече тук) се ограничих с елементарни стъпки като спирала и добре оформени вежди. Любимата ми комбинация от обем и дължина стоеше уви леко неестествено на чистото ми лице. Поради тази причина пребягнах към един стар познайник от Favourites 2016 – спиралата на Benefit, Roller Lash. Извитата и гумена четчица придавам оптично издължаване на миглите. Разделя ги доста добре и придава естествен обем, който е подходящ за ежедневието. Закупих си малката опаковка, тъй като до ден днешен не съм успяла да изхабя пълноразмерна такава в рамките на шест месеца. Ако търсите естествена и натурална дефиниция за вашите мигли, ви я препоръчвам с две ръце.

Anastasia Beverly Hills Clear Brow Gel

Брандът Anastasia Beverly Hills стана популярен именно благодарение на своите продукти за вежди. Преди също съм залагала на тях и към момента не са ме разочаровали. Предишната ми спирала за вежди беше към своя край, когато съвсем случайно попаднах на ревю на безцветната им такава. Както и със спиралата на Benefit, така и тук предпочетох да заложана на по-малката опаковка, но защото нямах впечатления от този продукт. Допада ми големината на четката и че не слепва косъмчетата. Придава обем и оформя веждите за цял ден. Обикновено я използвам като второ стъпка след запълването на празните пространства с молив, но можете да я използавате и самостоятелно, ако сте дарени с плътни и красиви вежди.

TamTam Beauty Honey-Moon Set
Favourites - TamTam Beauty Honey-Moon Set

Както фи споделих в един от последните си блог постове, любимата ми Тара от канала TamTamBeauty пусна в продажба свои собствени продукти в дрогерийната верига dm. Под красивото име “Bridal Collection”, Тара събра няколко нови артикула. Изненаднащо дори за мен самата, останах впечатлена от сета Honeymoon. Той съдържа молив за устни и – забележете! – гланц. Онези от вас, които ме следят от известно време, знаят, че не съм сред почитателите на гланцовете. Дори когато направих поръчката онлайн, бях останала с впечатлението, че става въпрос за сет с матово червило.

Но със сигурност не останах разочарована и този сет бързо се нареди сред моите Favourites. Моливът е направо фантастичен, идеалната мекота, за да се нанася по контура с лекота. Същевременно не се размазва. Цветът е класически – напомня на пепел от рози, което го прави подходящ за всякакви ежедневние поводи. Гланцът има леко розовеещ утенък и малки бляскъви частици в златисто. Усеща се комфортно на устните и няма неприятният лепнещ ефект. Бих го използвала дори като топър за матово червило.

Purito Comfy Water Sun Block SPF 50+ PA ++++
Favourites - SPF 50+

Перфектната слънцезащита за кожата на лицето е едно от най-сложните неща за откриване. Но да бъде пропусната като стъпка в ежедневната рутина е грешка, която не бива да правим. Благодарение на James Welsh, научих за този продукт на корейската марка Purito. Той има слънцезащитен фактор 50+, но същевременно лека формула, базирана на 70% вода. На пръв поглед има бял цвят, но при разнасяне по кожата той изчезва. Няма я и неприятната миризма, която много други продукти имат. Харесва ми, че не лепне, както и се комбинира добре с грим. Също така попива много бързо в кожата. Предпазва от UVA и UVB лъчи и е подходящ за всекидневна употреба през деня.

Както ви споменах още в началото на днешната публикация, през последните месеци правех по-обмислени и рационални покупки. Важно е да проучваме добре всичко, което идва в допир с кожата ни. Е, това бяха моите Favourites. Споделете ми кои от тези продукти сте изпробвали вие и какви са вашите впечатления. Другата неделя се завръщам с нова статия на тема мода, а до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.