Голям фен съм на блог постове и видеа с тематика Favourites, но някак си това е рядко засягана тема тук. Именно поради тази причина, реших да посветя днешната неделна статия на онези продукти, които се превърнаха във фаворити през последния месец. Не бих ги нарекла бюти любимци, защото са продукти от различни категории. Какво се нареди в този лист и кои са причините за това. Ще разберете, ако продължите да четете днешната публикация. А сега, без да губим излишно време, да пристъпим към моите Favourites in May.

Масажор за измиване на скалпа

Както навярно знаете, в свободното си време обичам да гледам YouTube видеа. Преди малко повече от месец попаднах на видео от небезизвестната KathleenLights, която спомена, че използва подобен масажор. Разбира се, като блогър, който винаги иска да изпробва нещо ново, веднага потърсих в немския Амазон, дали подобно нещо се предлага. Останах приятно изненадана колко много опции се предлагат. Long story short – направих поръчката и изобщо не съжалявам! Освен, че ми помага да почистя скалпа и косата си по-лесно и ефективно, масажорът има и други позитиви. Чрез силиконовите зъбци скалпът бива нежно масажиран и по този начин се стимулира кръвообръщението в кожата на главата. Също така космените фоликули се укрепват, което се предполага, че стимулира растежът на коса.

Допада ми, че шампоанът се разнася много по-лесно по целия скалп и необходимото количество е далеч по-малко от обичайното. Също така, с помощта на тази четка, имам чувството, че косата ми почти не се заплита, а натрупаният себум се почуства с няколко бързи движения. Признавам, че е “леко” екстра стъпка, но от както го използвам при всяко измиване на косата си, се чувствам и като след посещение във фризьорски салон, заради масажното действие. Линк за четката, която си закупих, ще откриете тук. Важно е да отбележа, че това не е affiliate links, т.е. не печеля нищо от посещения или покупка на този продукт.

Banana Bread

От както се пренесох в новия си дом, разполагам с оборудвана кухна и много пространство. Предполагам, че именно тези два фактора събудиха у мен желание да се развихря в кухнята и да приготвям различни неща за хапване. Колкото и банално може би ще прозвучи, любим ми стана т.нар. бананов хляб. По време на цялата карантина, гледах как редица инфлуенсъри се изредиха да го покажат в социалните мрежи. Това, разбира се, предизвика голям интерес от моя страна. Още в момента, в който имах подходящата форма за печене, това беше първото нещо, което подготвих.

June Favourites - Banana Bread
Copyrighting: SallysBakingAddiction

Използвах буквално първата намерена рецепта при търсене в Google. Линк за нея ще откриете тук. Макар моите да не станаха така Instagramable, вкусът е невероятен. За последния месец опекох няколко, които хапвах като бърза закуска, в дните, в които имах ранни разговори по работа. До такава степен ми е част от моите favourites, че дори миналата седмица се купих пресни банани, които чаках да презреят, за да си направя банановия хляб. 😀

Методът Double Cleansing и почистващото олио за грим от Caudalie

Посветих цяла статия на метода за двойното почистване, която можете да откриете тук. Определено цялата ми вечерна рутина стана екстра от както го включих, но именно този сякаш малък ритуал го нареди сред моите Favourites. Факт е, че когато получих неприятната алергична реакция, спрях да го ползвам, за да не затормозявам кожата си излишно. Но в последните дни отново го добавих и няма последици. Кожата ми се чувства мека и добре почистена, без да е неприятно суха. Препоръчвам ви да прочетете публикацията ми, там ви описвам подробно стъпките.

June Favourites - Caudalie Make-up Removing Cleansing Oil

Останах и силно впечатлена от почистващото олио от Caudalie, което е част от рутината ми, когато изполвам метода. Съвсем малко количество разгражда всякакъв грим само с няколко лесни и бързи движения. Изключително икономичен продукт също така. Допълнителен плюс за бранда е и факта, че го предлагат в различни размери. Аз си закупих travel size, за да мога да го изпробвам и да преценя дали ми допада. Когато приключа тази опаковка, непременно ще си поръчам и стандартния размер, защото продуктът ми допадна.

#JuneSelfLove Challenge с Теди от TedyPan

В началото на месеца с прекрасната ми приятелка Теди започнахме предизвикателството на тема “Любов към себе си”. Макар да не предизвика голям интерес в Инстаграм пространството, беше едно чудесно преживяване само по себе си. За мен това беше първа колаборация с друг блогър и първо организирано предизвикателство. А темата за самообичта е от изключителна важност за мен. Именно заради това стартирах и новата си поредица Self Love 101.

Колаборацията с Теди ме накара да бъда по-креативна и ме изкара от зоната на типичния бюти блогър. Макар и само за седмица, ви споделих някои от основните дейности, които изпълнявам, за да покажа любовта към себе си. Снимките, които направих, можете да откриете в моя профил в Инстаграм – thelettersfroma.

The Six Minute Diary – Pure

Със сигурност не на последно място по важност, но последен за днешната публикация с June Favourites, е любимият ми шест минутен дневник. В началото на годината започнах първия, който попълвах в продължение на почти половин година. С изненада разбрах, че има и втора част, наречена Pure. Принципът на втората част е почти същият. Време за благодарност и фокусиране върху позитивните емоции и събития в живота ни. Допада ми, че създадох навика да започвам деня си с благодарност, което има позитивно влияние на цялостното ми настроение. Вечер, точно преди да заспя, отново попълвам дневника, обръщайки поглед назад и сещайки се за хубавите моменти през него.

June Favourites - The Six Minute Diary

Дали този дневник е напълно задължителен? Със сигурност, можете да копирате идеята му и да направите нещо подобно и сами. Но за мен той олицетворява желанието ми за личностно израстване и любов към себе си. Намирайки дори шест минути на ден, за да благодарим, за нещата, хората и емоциите, които имаме, ни помогат да оценяваме именно всички тях много повече. Интересно ми е вие бихте ли използвали подобен дневник. 🙂

Малко по-различен тип Favourites публикация в днешната гореща неделя, но това бяха нещата, които ми бяха любими през този месец. Предвид факта, че работя все още от вкъщи, рядко използвам грим и наблягам на грижата за кожата. Но за един нов метод, който намери своето място в рутината ми, ще ви разкажа другата седмица. А до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.