Поради създалата се ситуация, на много от нас ни се налага да прекарваме повече време у дома. Промяната в нашите навици също е неизбежна част от случващото се. Много други колеги блогъри споделиха техните предложения как да прекараме времето вкъщи по релаксиращ, но и полезен начин. Моята публикация определено може би ще се припокрива с някои от техните предложения, но смятам, че имам няколко добри идеи, които бих искала да споделя с вас. 🙂 По принцип, за днес бях планирала да ви запозная с продуктите, които избрах за моя Project Pan. Но и на тази статия ще й дойде времето – обещавам! 🙂

Поглези себе си

Колко често в забързаното ни ежедневие ти се отдава възможност да се поглезиш? 😉 Мога да си представя, че не е толкова често. Отдели си време да си направиш някоя интересна маска за коса или за лице. Тъй като си бях поръчала ролер за лице преди известно време и все отлагах неговата упореба, сега се отваря чудесната възможност. Ако ви е интересно да прочетете повече за благоприятното действие на тези нефритени ролери, може да погледнете профила на Петя Петкова, която сподели с нас подробна информация. Аз ще комбинирам ролера с тази хидратираща шийт маска от Garnier. Сега е идеалният момент да започнем да се грижим с внимание и любов към нашата кожа.

Да се поглезим у дома
Освободи ума си

Забелязали ли сте как при наличието на повече свободно време, разсъжденията ви сякаш стават по-дълбоки? Започвате да си задавате въпроси, които при нормални обстоятелства, нямаше да “забавляват” ума ви? Всичките тези различни мисли могат да бъдат изтощителни. Като добавим и цялата информация, която ни залива от новините, социалните мрежи, приятели и семейство, това си е рецепта за полудяване. Факт е, че универсално решение на проблема, може би няма. Но наблюдавам, че упражнението Body Scan, ми помага да избистря ума си и да почувствам ума си свободен. Самата техника е известна на онези от вас, които се интересуват от медитация. Body Scan е вид медитация, по време на която привличате вниманието към тялото си, забелязвайки различни усещания, докато умствено сканирате надолу, от главата до петите. Моят личен избор за подобна съпроводена медитация може да откриете тук.

Продължи да се движиш

Много от нас спортуват основно у дома, за други тренировки вкъщи са напълно нови. Тук е важно да отбележа, че личната воля играе главна роля. Но как да успеем да се мотивираме да правим упражнения у дома? Съветвам ви да започнете с леки и къси тренировки сутрин след ставане три пъти в седмицата. Така няма да си намерим извинение да не спортуваме. След няколко седмици можете да увеличите броя на тренировките. Прекрасната Габи от XOXO Gabrielle подготвила Cheat Sheet. Ако пък сте почитатели на йогата, може да започнете 30-дневно предизвикателство. Подобно можете да откриете на канала Yoga With Adriene, а аз ще го започна за втори път. 🙂

Упражнения у дома
Copyright: T3
Придобий нови знания

Колко време отделяш в нормалното си ежедневие, за да придобиеш нови знания? Признавам си, че на мен не ми остава достатъчно време. Макар че в момента работя от вкъщи през седмицата, започвам деня си час по-рано, за да мога вечер да отделя някакво време за обученията, които започнах. Много сайтове за онлайн обучения като SoftUni и FreeCodeCamp предлагат безплатни курсове на различни теми. Ако пък трейнингите от този вид, не пасват на личността ти, прочетете някоя книга, която има за цел да разшири личностното развитие. Мога да ви препоръчам книгите на Simon Sinek.

Направи пролетно почистване

Миналата седмица ви споделих за разчистването на грим колекцията ми, както и причините, поради които се разделям с тях. Това разчистване е част от пролетното почистване на дома, което правя всяка година. Направете си лист с различните части на дома, които ще са част от това упражение. След това си направете график, защото по този начин ще ви е по-лесно да знаете какво сте планирали за деня. Времето вече малко по-малко се затопля и сега е подходящ момента да изперем зимните дебели дрехи и да ги приберем. Може да започнете именно от гардероба си. А ако търсите нова организация за дрехите си, можете да погледнете съветите на Мари Кондо. Друг интересен профил, който може да ви вдъхнови да бъдете активни с разчистването, е Cleanh0me.

Това бяха моите предложения за прекрването на време у дома. Реших да включа и публикации на други блогъри, защото тяхното съдържание съм намерила за полезно и приятно. Следващата седмица ще се обърнем към грижата за кожата и популярните активни съставки. Кои комбинации са чудесни и кои могат да раздразнят кожата ни, ще разберете другата седмица. А до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.