Още през 2016, Jaclyn Hill излезе с колаборация с небезизвестната марка Morphe Brushes. Първата им съвместна палитра бе приета чудесно от бюти обществото. Като човек, притежаващ я сред гримовете си, мога да потвърдя, че качеството е първокласно. Не след дълго последва и поредна съвместна работа между бюти гуруто и марката – колекцията Vault, която събра негативите заради лошата пигментация на самите сенки. През изминалата 2019-та година, Jaclyn представи и своя собствен бранд за декоративна козметика, но проблемната серия с nude червила помрачи щастливия момент за инфлуенсърката. Заформилата се драма с парчета метал и косъмчета в червилата едва не срина на репутацията на американката. Но в началото на тази година се видя светлината в края на тунела – новата палитра със сенки в колаборация между Jaclyn Hill & Morphe Volume II.

Бях впечатлена от подбраните топли и цветни тонове, съчетани в новата палитра с 35 сенки. Реших да се доверя на инстикта си и да поръчам новия продукт, без да изгледам едно ревю за него. Дали тази спонтанна поръчка се нареди сред моите фаворити или по-скоро сред моите разочарования? За това ще си поговорим днес, както и детайли около самата поръчка, доставка и три нови визии. Тъй като исках максимално да изпробвам качеството на сенките, включих тази колаборация в рубриката си “Three Looks, One Palette”. А ако ви е интересно какви визии създадох и какво е мнението ми – продължавайте да четете. 🙂

Jaclyn Hill x Morphe Volume II – Facts & Figures

След като вече всички сме запознати с кратката предистория на Jaclyn Hill и Morphe, е време да пристъпим към съществената част – гримът. Палитрата съдържа в себе си 35 броя сенки, swatch-ове може да видите на снимката отдолу. В самата палитра ще откриете три различни текстури – мат, сатен и блясък. Матовите тонове са всъщност пигменти, именно заради това те са с невероятна наситеност на цвета. Преливането им една в друга е просто мечта – лесно и безпроблемно без да се губи пигмента на самата сянка. Те са общо 23 на брой. От сенките със сатенен завършек откриваме три – I’m In It , Good Place и Temptress. Останалите девет сянки са с бляскава текстура. На swatch изглеждат невероятни пигментирани. Точно поради тази причина се нанасят на окото по-добре с пръст отколкото с четка.

Jaclyn Hill x Morphe Volume II - Swatches

Важно е да отбележа, че палитрата на Jaclyn Hill е част от артистичната колекция на бранда. Именно заради съдържанието на пигменти не се препоръчва за използване в зоната на очите. Какво всъщност означава това? Поради високата си пигментация тези сенки могат да оцветят клепача лесно. Дали това е проблем? Не смятам, тъй като винаги използвам коректор като база, което ми позволява да не нанасям цветовете директно върху така или иначе деликатната зона. Закупих своята палитра от европейската страница на Morphe Brushes. Доставката в страните от Европейския Съюз е безплатна за поръчки със себестойност над 35 €. Пратката беше изпратена от Великобритания и пристигна на немския ми адрес в рамките на четири работни дни. Колаборацията между Jaclyn Hill x Morphe можете да откриете и на страницата на CultBeauty, а там доставката е безплатна при стойност на поръчка над 50€.

Few words before the three makeup looks

Преди да пристъпим към детайлно обяснение на трите визии, които съм подготвила, държа да споделя, че с помощта на тази палитра могат да бъдат направени много различни гримове. Фокусирах се върху използването на възможно най-цветните тонове, тъй като така можах да тествам качеството на самите сенки. Ако искате да направя видео урок за която и да е от тях, оставете ми коментар. 🙂

First Look
Jaclyn Hill x Morphe Volume II - First Makeup Look

За първия look непременно исках да използвам лилавите нюанси от палитрата. Навярно много от вас са наясно, че именно те са най-сложни за производство. Това е причината много брандове да ги пропускат в асортимента си. Както вече споменах, започнах с нанасянето на коректор по клепача, който играе ролята на база. За тази цел използвах Tarte Shape Tape в цвят 12S Fair. За запечатване на коректора продължих с най-светлия матов цвят в палитрата – Certified.

Като за светъл, почти nude цвят все пак се забелязва на окото. В сгъвката с пухкава четката разнесох цветът Therapy Sesh, който клони към розаво лилаво. Продължих с по-малка и прецизна blending четка и нюансът Not My Journey, който е тъмно лилав с матов завършек. За вътрешната част на окото използвах наситеното матово жълто – No Joke и прелях с предишното лилаво. Във вътрешния ъгъл на окото, както и под веждата заложих на сянката със сатенен лилавеещ завършек I’m In It.

Second Look
Morphe Volume II - Second Makeup Look

За втората огнена визия исках да дам шанс на оранжевите и червените тонове да покажат какво могат. Като основа за сенките използвах Nars Soft Matte Complete Concealer. Подобно на предната визия, го запечатах с най-светлия цвят Certified. На самият клепач нанесох неоново оранжевият цвят с матова текстура My Man. За преливането му към сгъвката на окото използвах яркия коралов нюанс Positivi-TEA. А за да се получи наистина огнена визия добавих и жълтият цвят No Joke. В зоната на миглите поставих очна линия, смесена от Heart On (ягодово розово) и Livin’ My Best (черешово червено). Същата комбинация използвах и на долния клепач до центъра на самото око, а във останала част леко прелях с остатъка от No Joke.

Third Look
Jaclyn Hill x Morphe Volume II - Third Makeup Look

В третата и последна визия за днешната статия, исках да включа розовите нюанси. Започнах отново с нанасянето на база, като се доверих на Tarte Shape Tape в цвят 12S fair. Този път започнах от сгъвката на окото и за нея се доверих на матовия цвят фуксия с име Lolli Mama. За задълбочаване на външния ъгъл отново в сгъвката нанесох и по-тъмния цвят Dance Party, напомнящ питая или драконов плод. В най-външната част на окото поставих сянката Oh, Hello!. Исках да използвам и техниката Cut Crease, за да дам шанс на следващата блестяща сянка. Отново коректорът Shape Tape влезе в действие, а върху него директно нанесох A Moment. Той ми се стори, че е дуохромен. Това ознава, че съдържа бляскави части от два цвята и мени нюанса си под различна светлина. Долният клепач интенсивирах с боровинковото лилаво Oh, Hello!

Final Thoughts – Buy or Bye? Top or Flop?

След като ви представих и трите грим визии, направени с помощта на палитрата Jaclyn Hill x Morphe Volume II, дойде и времето да ви споделя моето лично мнение за техния съвместен продукт. Закупих си я на сляпо, без да гледам ревюта или да прочета чужди мнения. Това, което ми допадна е цялостната цветова композиция. В колекцията си нямах толкова цветни сенки, а тази палитра с нейните 35 различни нюанса, я правеше перфектно допълнение. Определено повечето тонове не са подходящи за ежедневието, но ако искате палитра с разнообразни цветове в топлата гама плюс няколко неутрални nudes тона, то сте в правилна посока.

Сенките, които използвах са чудесно пигментирани, макар и матовите да не се представят идеално под формата на swatch. Преливат се една в друга по страхотен начин, без да губят от наситеността си. Единственият цвят, който ми се наложи да надградя, за по-безупречно преливане, беше използван в последната визия – Lolli Mama. От сенките с бляскава текстура използвах само A Moment, който се нанесе чудесно с помощта на плоска четка и Mac Fix Plus. Същият ефект може да се постигне и при нанасяне с пръст. Самите сенки се прашат, fall out забелязах само при червеникавите нюанси. Но тук все пак говорим за пигменти, а прашенето в самата палитра лично за мен не е минус.

За цената, количеството и качетвото на продукта за мен лично е Top. Но със сигурност не смятам, че ще влезе в употреба на привършениците на натуралния и естествен грим. Това за мен е артистична палитра с цвят, а ако искате да експериментирате и самота цветова история ви привлича – препоръчвам я с две ръце. Другата седмица ще си говорим за нови придобивки, както и първите ми впечатления от тях, а до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.