Jade Roller: все по-нашумелият ролер за лице се превръща в част от рутината на много от нас. Но какво представляват тези уреди и кога се препоръчва тяхната употреба? Подходящи ли са за всеки тип кожа и има ли някакви странични ефекти? Именно на тези въпроси ще се опитам да отговоря днес.

Забелязваме ги във всяка рутина на известните личности, блогъри и влогъри. Това определено създава у всеки от нас усещането, че именно там се крие тайната за красивата и здрава кожа на известните. Но нека не забравяме, че много от тях често посещават козметици и експерти. Но нека не губим повече време и да пристъпич към днешната статия, посветена на Jade Roller.

Jade Roller
Какво представлява Jade Roller (нефритен ролер)?

Докато нефритовите ролери са в светлината на прожекторите в момента, те всъщност са основен елемент в рутинните процедури за грижа за кожата още от VII век. Можете да ги мислите за ръчни мини масажори за лице. Те могат да бъдат направени от красив зелен нефрит или розов кварц. Смята, че имат лечебни и защитни свойства за кожата. Сред тях са засилване на кръвообращението, намаляване на подуването и позволяване на по-дълбоко проникване на продукти за грижа за кожата. Нефритовите ролери изглеждат като тази на снимката по-горе: те са направени от разкошния розов кварцов камък и имат подвижно парче в горната част с дръжка. Някои нефритови ролки имат и по-малък валяк в долната част на дръжката, което може да бъде чудесно за използване на по-малки участъци от лицето.

Как го използвам?

По собствено предпочитание държа нефритовия си ролер в хладилника си. По този начин той е винаги студен и изключително освежаващ по време на всяка употреба. Зеленият използвам през нощта, като предварително съм почистила лицето си. След това нанасям хидратиращ серум и го “разточвам” по кожата с помощта на ролера. Смята се, че това не само помага за циркулацията, но също така помага на серумите или маслата да достигнат по-дълбоко ниво на кожата ви. По този начин продукта наистина да прониква в кожата и да изпълнява своята работа.

Usage of a Face Roller

Гледам на нефритения ролер ката масажор, които ми помога да се релаксирам след дълъг ден. Препоръчително е да го използвате по лицевите контури и минимален натиск. Според всичките източници, които използвах за проучването, най-добрият начин за употреба е от центъра на лицето навън. Примерно: започнете да търкаляте от носа си като централна отправна точка и след това търкаляте навън към страните на лицето си; започнете в средата на брадичката и се завъртете към ушите си; започнете в горната част на шията и се преместете надолу към гърдите. Казват, че този начин помага на кожата да детоксикира. Като споменах детоксикация, имайте предвид, че ако ви излязат ситни пъпчици след няколко дни ежедневна употреба е напълно нормално. Това е знак, че кожата се оттървава от токсините в нея.

Какви са ползите от използването на такъв?

Най-известните ползи от използването на нефритен или кварцов ролер включват намаляване на възпалението и подпухналостта на кожата. Също така се наблюдава намаляване на появата на подочни кръгове (особено ако вашият валяк е студен). Стимулиране на лимфната система и кръвообращението също са сред най-популярните позитиви от използването на Jade Roller. Но аз бях силно привлечена към този уред именно поради следните два плюса, които се наблюдават след ежедневна употреба за определен период от време: изсветляване на тена, стягане на порите и намаляването на появата на фини линии.

Не и на последно място, както вече ви сподели, чрез неговата употреба продуктите за грижа за кожата проникват по-дълбоко. Освен тези предимства, аз също намирам прекрасен начин да се отпусна и да вляза в режим на релакс по време на вечерната си рутина. След като го използвам, кожата ми винаги се чувства хладна, освежена и спокойна. Сутрин го използвам предимно в зоната около очите с зел намаляване на попухналостта след сън.

Къде мога да купя такъв?

Има множество опции на пазара вече. Някои от тях са наистина бюджетни, но за тях не можем да сме сигурни за произхода на камъка. Моите закупих от различни места: розовия е от Rosental, а зеленият можете да откриете и в дрогерията. Четох, че използването на ролер, направен от чист нефрит Xiuyan, трябва да даде най-много ползи на кожата ви. Съветвам ви да проучите добре произхода на камък, независимо от кой бранд решите да си закупите. Петя Петкова има цял Highlight, посветен на Jade Roller-ите, където засяга и темата как да разпознаем истински нефрит.

Надявам се днешната неделна статия, посветена на Jade Roller да е била полезна и информативна за вас. Споделете ми вие използвате ли подобен ролер и забелязали ли сте позитивите му. Винаги ми е интересно да чуя и вашето мнение. Ще се видим отново следващата неделя с нова публикация. А до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.