Преполувявайки август, все повече се приближаваме към края на безгрижното лято, а какво по-подходящо време да обсъдим Make Up Trends за предстоящия сезон. Сезонът есен / зима тепърва предстои, но кои ще са актуалните елементи за него? Отправяйки поглед към модните подиуми, забелязваме някои познати ни любимци. Но също така няма как да пропуснем и изненадващите попълнения сред модерните визии. Ако ви допадат подобни публикации, ще се радвам да ми споделите в коментар. По този начин ще ми помогнете да създавам интересно и полезно за вас – моите читатели – съдържание. А сега, за да не губич повече време, нека пристъпим към make up trends за сезона.

Акцентът ще е върху очите

Запознавайки се по-подробно с актуалните елементи, забелязах една отличителна черта – акцентът през сезон есен / зима ще е върху очите. Разпознаваме дългогодишни любимци като изразителна очна линия и златисти нюанси. И двата са в синхрон със застудяващото време и дългите нощти. Завръщат се на мода опушеният грим и “размазаният” черен молив. Виждаме много edgy стайлинг, който не е нещо ново за сезона. Една различна интерпретация на опушените очи ще е вариацията в тъмно синьо, която е и сред моите лични фаворити сред Make Up Trends 2020 / 2021.

Make Up Trends / Blue Smooky Eye
Copyrighting: Instagram

В абсолютен контраст с тъмните и гот визии обаче са някои от следващите актуални елементи за сезона. Отново очна линия, но в забавни цветове и не само по линията на миглите, а и по самия клепач. Комбинирана с камъни и брокат, ще постигнете ефектна визия за празничните вечери. Разбира се, това не е подходящо за строго ни ежедневие, но и за него имам подходящи тенденции. Грим за очите само две сенки, една на горния и една на долния клепач. Акнцентът можете да поставите под окото, а на горния клепач да заложите на basic nude нюанс. Ако все пак и това ви се струва твърде много за работната среда, погледнете за продукти с glossy завършек за окото. Подобни предложения имаме от Charlotte Tilbury от серията “Eyes to Mesmerise”.

Glossy Eye/Shadow
Copyrighting: Instagram – Etienne Ortega

При веждите, се сбогуваме с фаворитите на много – bushy brows. Sorry, gals, но този сезон ще се върнем към добре оформените и подчертани вежди. “I-woke-up-like-this brows” не се вписват и сред тъмните предложения за визии на сезона.

Make Up trends - Bold brow
Copyrighting: Instagram – Ash K Holm
Ще има ли изненади при устните?

Свикнали сме, че през есенно / зимния сезон Make up Trends за устните са тъмните, vamp тонове. За да успокоя техните почитатели, те ще са винаги на мода! Това забелязваме и по модните подиуми – edgy и тъмни устни. Няма да бъде изненада за никой от нас, че е nude червилата с матов завършек продължават да бъдат актуални и през следващия сезон.

Интересна сред Make up Trends за късните месеци от година е тенденцията lip stain. Много подходяща за no-makeup-makeup дните и за моментите, в които искаме да оставим фокусът да пада върху очите.

Make Up Trends / Lip Stain

Сред популярните избори на звездните гримьори се очертава и една любима моя тенденция – изразително и дръзко червено. Подходящо за всека една дама, независимо от възрастта и цвета на кожата, червеното червило е класика. Радвам се, че ще го виждаме все по-често през предстоящия сезон.

Make Up Trends - Bold Red Lip
Copyrighting: Instagram – Patrick Ta
Леко покритие за лицето

Все повече забелязваме, че тежкия фон дьо тен не е на мода. Доказателството за това са много от популярните брандове като Glossier, които залагат на естествени и непринудени визии. По модните подуими се вижда същата тенденция – лица с леко фон дьо тен, колкото да изравни тена. Особено след като залагаме на по-леки формули е напълно логично, че и тежкия контур на лицето ala Kim K, също не е сред тенденциите за сезона. За сметка на това, ружът в розово и оранжево ще е абсолютен хит!

Blush in Orange
Copyrighting: Instagram – Lapetitevengeance

Като допълнение към свежите визии, няма как да пропусна да споделя, че сред Make Up Trends се появява и идеята за лек хайлайт във високите точки на лицето. Glow to the Gods вече не е сред актуалните елементи за сезона, но пък glow from within е.

Make Up Trends / Blush in Pink
Copyrighting: Instagram – Brandy A

Това ще са горещите трендове с сферата на грима през предстоящия есенно / зимен сезон. Определено някои от тях ще намерят своето място сред моите фаворити. Споделете ми, коя тенденция бихте следвали вие. Ще се видим следващата неделя с нова статия тук, а до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.