През последните около два месеца забелязах леки промени в нуждите на моята кожа. Някои от продуктите, които използвах ежедневно, или я изсушаваха твърде много, или не бяха достатъчно хидратиращи. Именно поради тази причина започнах да се оглеждам за нови попълнения в рутината ми, които хем да са по-хидратрищи, хем подходящи за моята чувствителна кожа. Кои са тези нови “спътници“ – това ще ви разкажа днес в един Skin Care Haul. 🙂 Но преди да започнем, е важно да отбележа, че промените са правени през две седмици, а не наведнъж. Това е особено полезно, когато използваме напълно непознати за нас продукти и искаме да видим дали ще са подходящи.

Днешният Skin Care Haul е фокусиран на основите продукти (според мен) в една ежедневна рутина, като тук няма да включа слъцезащита. За нея съм ви споделила вече в отделна публикация, която можете да откриете тук. А сега, нека започнем по ред с последователността, в която ги използвам.

Vichy Purete Thermale Fresh Cleansing Gel 200ml

Започваме днешната статия на тема Skin Care Haul, с последната ми нова придобивка и променя в рутината ми. Още преди години, когато имах сравнително мазна кожа, се доверявах на продуктите на Vichy. Но в един момент бяха твърде агресивни към кожата на лицето и преустанових тяхната употреба. Но този освежаващ, измивен гел е промотиран като подходящ за чувствителна кожа. Обещава да подобри цялостното й състояние, като отстранява по нежен начин всякакви замърсители.

Skin Care Haul - Cleanser

Тъй като я ползвам от броени дни, не съм забелязала някакви wow промени. Но след измиване на лицето с този cleanser, кожата не се усеща опъната и суха, а много свежа и мека на допир. Съвсем малко количество от почистващия гел е необходимо за цялото лице, а също така се разпенва по добър начин. Една минус точка обаче е силният аромат, който навярно няма да е по вкуса на всеки. Ако сте чувствителни към парфюми в козметиката, това със сигурност няма да е сред вашите фаворити. При себе си съм забелязала, че стига да е продукт за отмиване, рядко имам проблеми с парфюмираните козметични артикули.

Bioderma Moisturising Toning Lotion for dehydrated, sensitive skin
Skin Care Haul - Lotion

Следващата стъпка в рутината ми е тоник. Именно заради това включих и нов хидратиращ лосион в своя Skin Care Haul. В предишната си статия ви споделих някои впечатления от тоника на Biotherme, но в последсвие реших да изпробвам нещо ново. След обстойно разглеждане, се спрях на този хидратиращ лосион за чувствителна и дехидратирана кожа. Допадна ми, че не е комедогенен продукт (т.е. не запушва порите) и не съдържа парабени. Смятам, че дори подходящ за хора с много суха кожа. Има много деликатен и лек аромат, но след употреба от вече 2 седмици, няма негативен ефект върху цялостното състояние на лицето ми. След нанасяне, усещам кожата много освежена и жизнена.

iUnik Centella Calming Gel Cream
Skin Care Haul - Moisturizer

За този прекрасен, гелообразен, хидратиращ крем от корейския бранд iUnik ви разказах още през септември. Тук оставям и линк към цялостното ревю, което направих. Каквото и да кажа, ще е малко! 😀 Влюбена съм в него, в текстурата му, в успокояващия ефект, който носи на кожата ми. Формулиран с 70% Centella Asiatica, съставка, позната с полезните си средства при проблемна кожа, склонна към акне, този гел направи чудеса за моята кожа. А за да ви докажа колко съв влюбена в него – още преди да съм преполовила първата опаковка, вече поръчах втора, от страх да не ми се наложи да остана без него. Много други български блогъри споделиха позитивните си впечатления, именно по този начин изобщо достигна той до моя Skin Care Haul.

iUnik Propolis Vitamin Eye Cream
Propolis Eye cream

Още едно попълнение от корейската марка iUnik намери своето място в моята рутина. Благодарение на прекрасната Ебру от TravelAndMakeupLovers, изобщо се запознах с този околоечен крем. iUnik Propolis Vitamin Eye Cream съдържа 40,5% екстракт от прополис, който съдържа минерали, витамини, аминокиселини и флавоноиди. Прополисът е богат на антибактериални и антиоксидантни свойства. Имам много положителни първи впечетления, но за него съм подготвила цяла статия, която вече нямам търпание да ви споделя.

Благодаря ви, че останахте с мен до края на днешната неделна публикация, посветена на моя Skin Care Haul, направен през последните месеци. Споделете ми вие кои от тези продукти познавате вече и какви са вашите впечатления. Другата седмица ще последва и детайлното ревю на околоочния крем на iUnik с прополис, до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.