Soft Glam от бранда Anastasia Beverly Hills не е сред най-новите палитри със сенки за очи. За сметка на това, тя е сравнително ново попълнение в моята грим колекция. Попитах Инстаграм последователите си, коя да бъде следващата палитра, включена в поредицата “Three Looks, One Palette”. С един глас пред Sultry, Soft Glam победи в гласуването. Именно поради тази причина в днешната публикация ще ви споделя моето мнение, както и три нови грим визии с тази красива палитра. Да започваме! 🙂

Anastasia Beverly Hills Soft Glam – Facts & Figures

Тези от вас, които ме следят от известно време, навярно знаят, че ABH правят едни от любимите ми палитри за очи. За мен винаги е било удоволствие да работя с техните продукти. Именно заради това, когато дойде Black Friday през 2019.та година, не можах да се сдържа и я поръчах. Тогава закупих в един комплект Soft Glam и Modern Renaissance от английския сайт BeautyBay. Целият комплект беше на цена от 70 €, а по този найчин спестих 23 € от редовната й цена. Доставката от Великобритая до немския ми адрес отне около седмица. Искам да отбележа, че пакетът беше опакован много сигурно. За сенки от калибара на ABH това е голяма важност, тъй като могат да се счупят лесно, ако не са подходящо прибрани.

Soft Glam - Swatches

Палитрата съдържа общо 14 броя сенки и четири различни формули. Матовите тонове са общо 9, но е важно да отбележа, че цветовете Tempera и Burnt Orange не са нови цветове за марката. Тях можете да откриете и в палитрата Modern Renaissance. Три са бляскавите нюанси в този продукт, по една сянка откриваме с сатенено-металически и металически финиш.

Както виждате и от самите снимки, сенките се представят по чудесен начин дори на swatch. Разбира се, по-важно е как се представят на очите. Както споменах, това е любимата ми формула, защото забелязваме първокласна пигментация и същевременно текстурата им е толкова маслена и лесна за преливане. Както сами можете да видите, цветовете са съсредоточени в топлата, неутрална гама. Подобни тонове може би ще откриете в много други палитри междувременно, но нека отбележа, че Soft Glam беше пусната в продажба през януари 2018. А още тогава се превърна в любима на много инфлуенсъри именно заради ежедневните си нюанси.

First Look
Soft Glam First Look

Първата грим визия е една идея по-драматична и определено е по-подходяща за вечерно излизане, отколкото за ежедневието. Всъщност исках непременно да изпробвам по-тъмните тонове в палитрата. След нанасянето на база за сенки по целия клепач, продължих с най-светлия цвят Tempera върху базата. Над свивката използвах два тона, смесени един в друг – Orange Soda & Burnt Orange. За хубавото им преливане влезе в употреба пухкава четка. За повече дефиниция в сгъвката на окото, взех тъмно кафевия, топъл нюанс Cyprus Umber на по-малка преливаща четка. А във външния ъгъл на окото за по-драматичен завършек използвах и наситеното черно в палитрата Noir. Продължих с техниката cut crease, използвайки коректорът от Too Faced Born this way и малка прецизна четка. Без да запечатвам с пудра, нанесох сатенения металически цвят Sultry. Във вънтрешния ъгъл на окото и под веждата се доверих на най-светлия бляскъв тон – Glistening.

Second Look
Soft Glam Second Look

За втората грим визия се спрях на нещо далеч по-неутрално и подходящо за ежедневието. Леката розово-лилава нотка, която забелязваме, носи някак свежест, но без да е твърде натрапчиво за окото. База – ясно, запечатах я с отново с цвета Tempera. За приливащ цвят този път се спрях само на топлия оранжевеещ нюанс Orange Soda. До тук не се разминавам много от предната визия, но за гъвката на самото око се спрях на цвета Dusty Rose, който клони към пепел от рози. За съввем леко издължаващ ефект на окото, потъмних външия ъгъл със съвсем малко количество от топлия керемиден тон Mulberry, а по целия клепач нанесох бляскъвата сянка Rose Pink. На долния клепач, съвсем леко минах със количеството, останало по четката от Dusty Rose. За изсветляване на вътрешния ъгъл се спрях на цвета Fairy.

Third Look
Soft Glam Third Look

За третата и последна визия за днешната статия ми напомня за топлите летни вечери, с лек брозов загар. Именно това за мен е олицетворението за Soft Glam – леки топли, кафеникави тонове и разбира се златно за разкош. Основата е същата, както и сянката за запечатване. Зе дефиниция в сгъвката и над нея използвах кафеникаво-оранжевия нюанс Burnt Orange. За половината свивка нанесох и цвета с матов завършек Rustic, за още повече дълбочина. Съвсем леко подчертах външия ъгъл на окото със Cyprus Umber, който пренесох и под окото. по целия клепач нанесох наситения златен нюанс Bronze и го прелях в Cyprus Umber с помощта на Sultry. Поставих и очна линия, която да завърши цялостната визия. Впрочем, за този грим използвах и новата спирала от Anastasia Beverly Hills – Lash Brag.

Soft Glam by Anastasia Beverly Hill summarized

Едва ли ще изненадам някого с финалните си думи за тази статия. 😀 Както ви споменах в началото на днешната публикация, ABH правят сенките с най-обичаната и предпочитана от мен самата формула. Наистина техните продукти са от високия клас, но дори на редовна цена – бих си закупила тази палитра отново. Топлите нюанси, клонящи към предимно кафеникави-златни тонове, са сред най-използваните от мен. Пигментацията на всяка една сянка е на висико ниво, а преливането е просто като детска игра. Факт е, че самите сенки са прашливи, особено по-тъмните цветове, но винаги съм споменавал, че това не е проблем поне за мен.

Също така, два от цветовете се повтарят с Modern Renaissance, което лично за мен отново не е проблем. Като колекционер и любител на палитрите със сенки на Anastasia Beverly Hills, с две ръце ви препоръчвам тази палитра. Ако някой е очаквал лошо мнение – съжалявам, че ви разочаровам, но е нормално при положение, че инвестираш не малка сума – да проучиш продукта предварително, както и да чуеш чуждо мнение. 😉 Ще се видим отново другата неделя, а до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.