Sultry от Anastasia Beverly Hills – дълго време убеждавах себе си, че нямам нужда от тази палитра. По принцип съм фен на по-топлите тонове, а цветовата гама е от по-студените. Но съм почитател на формулата на бранда и особено когато беше на намаление през фервуари, не се сдържах. Но все пак дали тази покупка си заслужаваше, какво мисля за нея и кои три визии създадох с нея – това ще разберете днес.

Facts, Figures & Initial Thoughts

Винаги ми е интересно да разбера как брандът описва своите продукти. От Anastasia Beverly Hills споделят, че палитрата със сенки за очи Sultry е есенциална за любителите на опушения грим. Тя включва 14 нюанса, вариращи от златисти матове до бронзови металически. Разнообразието от студени тонове могат да се създадат много празнични визии. А също така е важно да се отбележи, че два от нюансите не са нови за марката. Редовната цена на палитрата в Германия е 58,99 € и може да бъде закупена от Douglas. Както вече споменах, аз поръчах своята в период на намаление и заплатих 38 €, което е 20 € по-малко от редовната цена.

Sultry Packaging

А опаковка – похвалете боговете на грима – ABH реши да не използва тази размита, кадифена опаковка в палитрата Sultry. Палитрата Sultry е със същите размери и тегло като другите предни сенки за очи на ABH, но опаковката е празнична и блестяща. Отначало се страхувах, че брокатът на външната опаковка ще са просто навсякъде при употреба. Поне до момента, за щастие, това не е случая. Брокатът е добре залепен и не се отлепя лесно. Толкова съм щастлива, че тази палитра няма да стане мръсна и мрачна като другите ми палитри от ABH като Soft Glam и Norvina.

Цветовете в палитрата Sultry
Матовите сенки
Sultry - Mattes

Тези матове са с 6+ качество. Всичките нюанси са практически перфектни. Стандартно за ABH, пигментацията е на високо ниво. Преливат се чудесно една в друга, без особени усилия. Подобно на останалите матови сенки на бранда, е нужно съвсем малко количество. Текстурата им също толкова маслена, както и на тези в любимата ми Soft Glam. При вземане на четка леко се разпрашват, но този факт също е познат. Тези сенки също лесно се повреждат поради меката текстура. Нанесени върху очите, са много дълготрайни, за разлика от блякавите, но за тях след малко. Аз лично съм почитател на матовите сенки и дори бих се радвала, ако ABH създадат напълно матова палитра в бъдеще.

Бляскавите и металически нюанси
Sultry - Shimmers & Metallics

Някои от блестящите сенки в тази палитра се представят подобно на другите палитри Anastasia. Противно на други палитри от бранда, тук бих препоръчала да използвате лепкава основа, особено ако мислите да ги носите за специален повод. Останах силно впечатлена от презставянето на два цвята – Cyborg и Rose Quartz. Тези два нюанса бяха най-лесни за нанасяне и нямаха никакъв fall-out. Cinder и Ember бяха виновни за огромни количества от блясък под окото. Блестящите сенки уви не се махат много лесно, така че силно препоръчвам да използвате пачове под очите. Pearl трябва да се нанася много леко и внимателно, за да не започне да се рони, но иначе цветът е повече от великолепен за вътрешния ъгъл на окото.

First Look
Sultry by ABH - First Look

Първата визия е настина класика в грим жанра. Опушено око с черни нотки и за акцент по целия клепач бляскаво сребристо. Тази визия направо ме връща назад във времето, когато всички въздишахме по тези опушени грим визии. Започнах с най-светлия нюанс Fresh, като в сгъвката продължих с бежовия Twig. Във външнага част на окото поиграх със тъмно кафявото Dystoplan, а за издължаване на външния ъгъл добавих и черното Noir. По целия клепач нанесох Cyborg, който вече ви споделих, че е любимец, а във най-вътрешния ъгъл на окото съсредоточих Pearl.

Second Look
ABH - Second Look

Нямаше как не направя визия, която да включва и цвета Bloom. Та това е онзи pop of colour, който всеки забелязва първи в тази палитра. Започнах с база и запечатах отново с Fresh. В цялата сгъвка прелях с Bloom, а само във външния ъгъл нанесох леко Birch & Twig. По целия клепач нанесох и прекрасния блестящ цвят Rose Quartz и съвсем леко го смесих с Pearl във вътрешния ъгъл.

Third Look
ABH - Third Look

Третата и последна визия е по-бронзова и в нея имам чувството, че смесих половината палитра. 😀 Началото е ясно – Fresh по целия клепач, в сгъвката Twig & Dystoplan. Във външния ъгъл на окото нанесох и черното Noir, а блясъкът по клепача е смесица от Ember, Cinder & Teak. Във вънтрешния ъгъл използвах Steampunk, за да затвърдя бронзово-златната визия.

Final Thoughts

В момента топлите палитри доминират в света на грима. И макар аз самата да съм техен голям почитател, е хубаво да видим и нещо различно. В този ред на мисли, съм доволна, че ABH пусна нещо различно на пазара. Харесвам онези прасковени и топли бронзови визии, но от време на време търся семплото и дори леко опушено. Така очите ми изпъкват повече. Sultry е толкова лесна за използване палитра. Която и да е комбинация да изберете, няма просто как да сгрешите. Бих я взела със себе си при пътуване, заради базовите цветове. Разнообразието от матови и блестящи сенки ми допада, макар да останах леко разочарована от металическите нюанси. Никога преди не ми се е налагало да използвам специална основа за бляскавите сенки, но ето, че ми се наложи д тази палитра.

Като цяло смятам покупката си за успешна, особено и заради доброто намаление, което хванах. Не зная обаче дали бих я закупила на редовната цена от близо 60 €. Някак имам високите очаквания за нещо, което е WOW! Истината е, че като качество на продукта и опаковка, Sultry наистина е чудесна. Но също така и леко семпла. Което е чудесно за любителите на неутралния грим, но имам вече доста неутрални палитри в колекцията си и не бих закупила повече.

Надявам се днешната неделна публикация да е била полезна и интересна. Споделете ми, вие в каква гама предпочитате да се гримрате – в по-топлата или в по-студената? Ще се радвам да видя вашите отговори. За днес толкова, до следващата седмица. А до тогава …

ХОХО,
А