Слънцето се показа в мрачен Мюнхен през последните дни, а това ме вдъхнови да създам нова glowy визия. С няколко лесни стъпки, можете да постигнете прекрасен ефект за летните дни или нощти. Гримът на очите е минималистичен, а лицето оставяме максимално озарено. Ако ви е интересно как постигнах тази визия, продължавайте да четете. 🙂

Glowy Bronzy Look for the Summer Days
Гримът на очите

Както с всяка друга визия, започвам от очите. По този начин дори да има fall out от сенките, лесно ще мога да почистя и да продължа с основата. Днес използвах една любима палитра, към която уви посягам твърде рядко – Morphe x Jaclyn Hill Volume II. За нея съм ви разказвала в отделна статия, която можете да откриете тук. А като допълнение има и три различни и цветни визии там. За днешната визия заложих на три нюанса в червеникаво-кафеникавата гама. Залагам предимно на такива в ежедневието си. След поставянето на основа за сенки, запечетих с най-светлата сянка Certified. С пухкава четка концентрирах цвета Perfectionist в сгъвката на окото. Това е сянка от топлата кафеникава гама, но на окото се забелязва, че има и червеникави частици.

From left to right: Certified, Perfectionist, Thick Skin, Boujee

С помощта на четка тип молив, нанесох керемидено-червения цвят Thick Skin във външната част на окото. Основно целях за подчертая линията на окото. С малка пухкава четка прелях цвета с предния във външния ъгъл. Същата сянка използвах и за външния ъгъл на долния клепач. Нямаше как да пропусна glowy ефекта и в очите, заради това нанесох блясъка Boujee. Именно той придава този rose gold ефект на цялата визия и й придава по-летен привкус. Във вътрешния ъгъл на окото заложих на любимия ми Highlighter от Becca в Moonstone. Комбинирах и двете от любимите ми спирали – Maybelline Lash Sensational & Lash Brag от Anastasia Beverly Hills.

Основата на целия грим – Glowly Skin

След като тематиката на днешния грим е Summer & Glowy Look, нямаше как не използвам озаряващата основа на Becca First Light Priming Filter, която има “your skin, but better” ефект. С помощта на Buffer Brush, нанесох и един съвсем наскоро присъединил се продукт в моята колекция, за който ви разказах миналата седмица. Тук говорим за фон дьо тена на Dior Backstage Face & Body. Винаги минавам и с beauty blender, за да отстраня излишен продукт, както и да прелея по-добре във външни части на лицето. Няма да изнедам никого с избора за коректор. Познахте ли? Tarte Shape Tape, разбира се! 🙂 Запечатах само коректора под очите и Т-зона с малко количество от безцветната пудра на Laura Mercier.

Много подходящ за лятната Glowly визия е и брондиращата пудра от Dior. Бронзантът съдържа фини бляскави частици и има много естествен ефект върху кожата. Използвах цвета Soft Sunlight. А за руж използвах цвят с неутрален подтон, за повече свежест. Подобно на бронзанта, избрах руж с леки частички. Това е Catrice Blush Box в 030. В най-високите части на лицето, като носа, горната част на скулите, както и под и над веждите, нанесох Moonstone от Becca. Спрях се на него заради симетричността, която щеше даде на цялата визия, особено след като го използвах и за очите. А какво е лятна визия без сияние и на устните? Тук включих в употреба и Gloss Bomb от Fenty Beauty в цвят Fenty Glow.

Финалният резултат
Glowy summer Look

Споделете ми бихте ли носили подобна визия пред летните дни? А фенове ли сте на Glowy Makeup тенденцията? Ще се видим другата неделя с много интересно гостуване. А кой ще това, ще разберете съвсем скоро. А до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.