Tarte Shape Tape е определен за коректорът на 2019-та година за Америка. Почти всяко момиче със страст към грима през последните години е споделяло позитивното си мнение. Всички бюти гурута луднаха по този продукт от години насам. Но възможно ли е наистина да е толкова добър и незаменим? Имате ли нужда от този коректор в рутината и живота си? Как се представя и какво е моете мнение за него, ще разберете в днешната неделна публикация на Letters from A. Събирам на едно място всичките плюсове и минуси.

Какво е Tarte Shape Tape?

Освен ако не сте живяли под камък в последните години, знаете колко е популярен коректорът на американския бранд Tarte. Пълното име на Tarte за този продукт е „Double Duty Beauty Shape Tape Contour Concealer“, което ни дава добър знак за различните начините, по които марката предлага да го използваме. Double Duty означава, че той може да бъде употребен като коректор и като контур на лицето. Към момента се предлага в 23 нюанса, а най-светлият нюанс е много лек и перфектен за подчертаване на бледа до светла кожа. От бранда споделят, че това е дълготраен и хидратиращ продукт, който осигурява „естествено, сияещо“ покритие. Моите лични впечателния се припокриват с твърденията на Tarte и го намирам го за много дълготраен и доста хидратиращ. Също така съм фен на високото му покритие, но завършекът му определено е матов, но без да изглежда изсушаващ.

Как се използва и защо е толкова мултифункционален?

Отдолу ще откриете пример, предоставен от Tarte, който добре показва мултифункционалността на техния коректор Tarte Shape Tape. Както виждате, от лявата страна са показани зоните, в които продуктът е нанесен преди да бъде добре прелят. А от дясно, може да видим завършекът след преливане.

Tarte Shape Tape - Easy Guide to use
Copyrighting: Pinterest

Мултифункционалните продукти имат чудесна концепция. Единственият проблем при тях е, че трябва да закупите няколко нюанса, за да използвате този продукт по всимки възможни начини. Ще ви е нужен един нюанс за коректор. Друг нюанс нюанс за контуриране и трети нюанс за озаряване. В споделената снимка лесно можем да различин наличието на цели четири различни тона на коректора. Личното ми мнение е, че това е напълно ненужно и излишно. Спокойно можете да закупите два нюанса подходящи за цвета и тена на вашата кожа. С един да контурирате и друг за коректор. Вторият вариант е да направите като мен: два нюанса, близки един до друг – единият възможно най-близък до реалния нюанс на кожата за несъвършенства и един, който е нюанс по-светъл за просветляване във вътрешния ъгъл на окото. Именно поради тази причина ще ви споделя моите впечатления за начина, по който аз използвам Tarte Shape Tape.

Първи начин за упореба: Като коректор

Shape Tape е перфектен в прикриването на несъвършенства. Неговото пълно покритие и леката му формулата спомагат лесното покриване на зоните с недостатъци. Прелива се в с кожата божествено и при себе си не съм забелязала каквато и да е сухота по кожата. Именно поради тази причина напълно съм съгласна и само мога да пъвторя, че лично съм се уверила в хидратиращото действие на коректора. Знаете, че съм почитател на високото покритие заради тъмните кръгово под очите, а особено в тази деликатна зона хидратацията е ключов елемент, за да застане коректора по красив начин на кожата.

При запечатване с любимата ми пудра от Laura Mercier, дори без да “пека”, продуктът остава на мястото си дълги часове и не се събира във фините линии. Ако вие не сте почитател на това високо покритие, винаги можета да използвате миниломно количество и да го и прелеете. Аз използвам техниката на Robert Welsh. Според нея две малки точки (във вътрешния и във външния ъгъл на окото) са напълно достатъчни.

Втори начин за употреба: За озаряване

Дори с подчертаването Tarte Shape Tape се справя почудесен начин. Just to be on the same page, под подчертаване в този случай имам предвид озаряване на вътрешната зона на окото с помощта на нюанс, който е един до два нюанса по-светъл от този на кожата. Ще действа като матов хайлайтър (абсолютно без блясък) по високите точки на лицето ви (под очите, брадичката, носа, средата на челото). Цветът, който аз използвам използвам за озаряване е 12 Fair, и е предназначен за бледи като мен хора. Обичам да използвам този продукт за подчертаване, защото придава по-свеж вид на цялостната визия.

Tarte Shape Tape Wands
Позитивите на Tarte Shape Tape

Има перфектна формула: лека, лесна за преливане, пигментирана, хидратираща. Това е най-доброто, което открих в коректор. Друг фактор, от който съм изключетолно впечатлена е негово покритие. То е висико и плънто, с мек матов завършек. Коректорът е също така изключетолно дълготраен,и не се събера във фините линии дори след 8 часа. Просто остава на мястото си цял ден. Получавате повече продукт от други подобни продукти (цели 10 мл в сравнение със снадартните 6-7 мл). Нужно е съвсем малко количество, за да постигнете перфектни резултати и покривност, която определено означава, че е доста икономичен за цената си от 27 евро. Също така е вегън продукт и бранда Tarte също така не тества върху животни своите продукти.

Минусите на коректора

Това ще е оплакване на високо ниво, но намирам апликатора за излижно голям, но разбира се, това е мое лично мнение, като няма нищо общо със самата формула на продукта. Продуктът има аромат на лимон. При мен не съм забелязала да ме дразни, но това може да е основен минус за други хора. Именно поради тази причина го поставям като недостатък.

Финални мисли

Използван като коректор и за озаряване, мисля, че Tarte Shape Tape определено заслужава позитивните мнения, които получава. Ако сте почиталеи на високота покривност, също като мен, не търсете повече – това е перфектния коректор за вас! Освен това е толкова лек, дълготраен и хидратиращ. Ако искате невероятен озаряващ ефект, направете като мен – вземете нюанс до два по-светъл от тона на кожата ви. Вече е и лесно достъпен дори в България и Германия, а цената му от 27 евро според мен е оправдана, предвид колко икономичен е този коректор. Съвсем малко количество е нужно, за да постигнете висока покривност. Голямото цветово разнообразие, го прави подходящ за хора със вясакъв тона на кожата: от най-светли до много дълбоки тонове.

Ще се радвам да ми споделите вашето мнение за Tarte Shape Tape, ако вече сте го изпробвали. Интересно би ми бело да разбера дали има други хора, които са толкова впечатление от него. Споделете ми кой е вашият Holy Grail коректор и причините. Ще ми е интересно да потърся нови продукти за тест. Благодаря ви, че отделихте от времето си да прочетете днешната статия. До скоро, а до тогава …

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.