През първите седмици на новата 2020 година, разгледахме заедно моите фаворити за 2019 в сферата на декоративната и бяла козметика. Приключвайки тази поредица, бързо взех решението през 2020 да ви представям различно съдържание. Именно заради това, се допитах да моите Инстарам последователи и получих много позитивен feedback. Днес започваме с новата поредица “Three Looks, One Palette” и фокусът ще са сенките на Natasha Denona Mini Nude Palette.

Коя е Natasha Denona?

Наташа е родена в Хърватия и ранните си години прекарва в Германия. Артистичността си наследява ом майка си, която е химист и илюстратор, тя често е вземала Наташа на работното си място. Тя се занимава с танци от малка и това са именно първите й срещи с грима зад кулисите. С годините, развива страстта си към грима и докато е солист за известен френски театрален режисьор, тя създава иновативни и интересни визии за целия екип. Едва на 18, влиза в света на висшата мода като модел. Покрай кариерата си като модел, има възможността да развива своите грим способности и да работи с едни от най-популярните гримьори в света.

Natasha Denona creating a look for a model
Copyrighting: Natasha Denona Makeup

След като става майка за първи път, Наташа решава да прекрати кариерата си на модел и да премести фокуса върху развитието на грим изкуството. Като професионален гримьор, бързо “построява” своето протфолио, работи с много световно известни актриси, модели и фотографи. Освен като любим професионален гримьор на много звезди, Наташа създава своя академия за гримьори, както и свои собствен бранд. Формулите на неините сенки често са описвани като уникални – висока пигментация, лесни за преливане, интересни и разнообразни цветови комбинации.

Днес ще разгледаме палитрата за очи Natasha Denona Mini Nude. За да тествам всеки цвят в палитрата, съм ви подготвила три визии. Дали наистина формулата на бранда е толкова уникална, как се представят под формата на swatch и на очите и дали това е палитра, която предлага разнообразнии визии – ще разберете днес! 🙂

Natasha Denona Mini Nude Palette – Facts & Figures
Mini Nude Palette Close Up
Natasha Denona Mini Nude Palette

Преди да се потопим напълно в света на декоративната козметика, нека спомена няколко факта окола самата марка, както и палитра. Брандът е известен не само с високото качество на своите продукти, но и със високата има цена. Палитрите им достигат до звездните 250 €, което определено предизвиква шум. В желанието си да увеличат своите потенциални клиенти, брандът пуска в продажба малки версии на техните по-големи и популярни палитри. На цената от около 25 €, може да се сдобиете с пет сенки, от приблизително количество на сянка от 0.8 грама. Изключително компактни за кратко пътуване. Официален вносител за Европа, както и България, са магазините Sephora.

Както вече споменах, Natasha Denona Mini Nude Palette съдържа пет цвят – два матови и три бляскави. Самото имете на палитрата издава нейното предназначение – за лека и ежедневна визия, с акцент върху блясъка. Задържана в натурални нюанси, тя е перфектно решение за онези дни, в които искаме да се оправим на бързичко и да се гмурнем във вълнуващия живот. А пък, ако сте от онези, които не използват сенки всеки ден, но искат интересна и натурална визия за вечерно излизане – тази палитра ще се певърне бързо във ваш любимец. Благодарение на тъмно кафявия цвят с топъл подтон Soil, лесно ще може да сътворите красива вечерна визия.

Three Looks, One Palette

Natasha Denona Mini Nude Palette е много универсална палитра. Както ще видите от swatch-овете, бляскавите сенки са изключително пигментирани, нанасят се лесно както с пръст, така и с четка. Колкото до двата матови цвята – Quion (матов прасковен топъл) и Soil (тъмен кестенов топъл) – те се изглеждат по-леко пигментирани при swatch, но на окото истинската пигменация на сенките може да си забележи далеч по-лесно. Освен че са толкова меки и леко за преливане, формулата им много напомня тази на Anastasia Beverly Hills, която знаете вече, че обожавам.

First Look

За първата визия реших да се спра на нежен грим, подходящ за ежедневието. В палитрата на Natasha Denona Mini Nude няма достатъчно светъл тон, който да нанеса по целия клепач. За тази цел, използвах пудрата на Charlotte Tilbury. В сгъвката с блендинг четка използвах топлия , прасковен нюанс Quion. Ако предпочитате заложите на изцяло матова визия, с тази сянка може да приключите визията до тук. Но аз предпочетох да използвам по клепача бронзовия, бляскъв цвят Bronzage, който придава свежест на цялостния грим. Тази сянка се нанася най-добре с пръст и съвсем малко количество е нужно да се постигне красив завършък. За да подчертая вътрешния ъгъл на окото, избрах телесния, металически цвят Lumino.  

Second Look

Втората визия, която направих с палитрата на Natasha Denona Mini Nude, също е много лека и нежна. Подходяща е както за ежедневието, така и като семпла, лятна визия, подходяща за коктейл с приятелки. След като поставих основа за сенки на очите си и я запечатах с пудрата от Charlotte Tilbury, използвах пуккава четка за преливане и матовия, прасковен цвят Quion, който нанесох в сгъвката на клепача и прелях към веждата. От вътрешния ъгъл на окото почти до края използвах – Sienna, който служи повече като топър и има за цел да привлече внимание към очите, без да се натрапва. Най-интересният елемен от тази визия е очната линия, постигната с помощта на тъмния цвят Soil.

Third Look

Визия номер три е определно по-подходяща за вечерно мероприятие. За нейното създаване използвах четири от петте сенки в палитрата на Natasha Denona Mini Nude. За основа използвах коректо, който запечатах с любимата си пудра към момента, за която можете да прочетете повече в първата част на поредицата ми Best of Beauty 2019. Във външния и вътрешния ъгъл на окото започнах със топлия тон Soil, като за целта ми е акцентът да падне върху блястящия център. След хубаво блендване в комбинация с прасковения нюанс Quion, постигаме нежно прелята визия от тъмно към светло. Центъра на клепача оставих нарочно празен и там в последствие поставих бронзовия блясък Bronzage. Като последна щриха за перфектната нежна, вечерна визия, поставих и сянката Lumino във вътрешния ъгъл. 

Final Thoughts – Top or Flop?

След като създадох три визии с една палитра, е време да си поговорим и за моето мнение. Natasha Denona Mini Nude наистина не предлага голямо разнообразие от цветове, но пък е изключително подходяща за ежедневни гримове. С нея се работи лесно и определно е подходяща за начинаещи. Бляскъвите сенки са толкова пагментирани, че няма да имате никакви проблем с тяхната употреба. Матовите нюанси не се представят идеално под формата на swatch, но на окото са пълната противоположност – толкова пигментирани и лесни за преливане една в друга. Резултатът е красива визия, с малко усилие за броени минути. Ако сте почитатели на ежедневните, бронзови визии, тази палитра е абсолютен must have за вашата колекция. Малкият й размер я прави изключително подходяща за пътувания, а цената е приемлива за високото качество на продукта.

Надявам се първата публикация от новато ми поредица да ви е допаднала, а и да сте научили повече за палитрата на Natasha Denona Mini Nude. Другата седмица ще се прехвърлим на лайфстайл вълна и ще си поговорим за полезните навици, които присъсстват в моето ежедневие. Ако има предложения за канкретна тематика или ревю на определен продукт, оставете ми коментар или ми пишете в Инстаграм.

XOXO,
A

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.