Two Years of Blogging – what a journey! 🙂 В петък, на първи май, блогът ми Letter from A навърши две години от създаването си. Две години не са нито малко, нито много време, но за тях успях да науча няколко основни урока, както и да създам необходими навици, за да да продължа да поддържам платформата. Как и защо започнах? Какво научих за изминалите две години? Какво планирам за напред? Това са само част от въпросите, на които искам да споделя днес отговор. Също така, ще отговоря и на няколко питания, които получих в Instagram. Сега, без да губим много време, нека продължим с днешната неделна публикация по случай две години от създаването на моя блог – Letters from A.

Two years of blogging – От къде ми дойде идеята за мое пространство в интернет?

Съвсем наскоро, гостувах на прекрасната Габи от XOXO Gabrielle в нейния блог и споделих няколко детайла около създаването на Letters from A. Самата аз съм голям фен на бюти видеата в YouTube и започнах да се интересувам повече от грим благодарение на тях. През 2014-2015 година най-големият тренд беше контурирането на лицето тип Ким К. По това време бих казала, че не разполагах с кой знае какви грим умения, но пък имах неочакван интерес към новата мода. В желанието си да намеря продукти и техники, подходящи за моя тип кожа и форма на лице, се обърнах към видеата в YouTube. И това беше началото на една страст, за която дори не бях подозирала, че ще се роди.

С напредване на времето, часове, прекарани в гледане на съдържание и последвали упражнения върху мен и моите приятелки, през 2016-та година се роди идеята за създаването на канал с видеа. Но някак си не се чувствах достатъчно уверена във себе си и своите умения на онзи етап. Също така не знаех както да започна, предвид и фактора, че бях студентка, която можеше да инвестира ограничени средства в хобито си. През идните две години фокусирах вниманието си върху развиването на уменията и техниките си в сферата на декоративната козметика.

Със започването на тогава новата 2018-та година, си поставих за цел да бъда по-смела в решенията, които вземам. Така се роди и идеята за Letters from A. Блогът беше перфектната форма за мен към онзи момент. Прекарах месеци в обмисляне на как, къде и кога да започна. Докато просто не дойде първи април и аз като на шега създадох домайн адреса една вечер. А защо Letters from A? Исках моите публикации да представляват “писма” към моите читатели, които да ги откъснат от забързаното ежедневие и да видят А като своя приятелка. През целия април работих над визията и концепцията на сайта и на първи май 2018 година публикувах първата си статия.

Lessons Learned from two years of blogging

Научих доста уроци за последните две години. Някои от тях по трудния начин. Спомням си как мислех, че е изключително лесно да създаваш съдържание. Само колко съм се лъгала! 😀

Copyrighting: Pinterest
Зад всяка публикация стоят часове на планиране, подготовка, изпълнение и редактиране

Процесът от идея до осъществяване на дадено съдържание определено не е къс или лесен. Поне за мен! Изключително се възхищавам на онези колеги – блогъри, които за час успяват да създадат нова публикация. При мен нещата се развиват по различен начин. От планиране на блог поста, до подготовката му, през цялата изпълнение и накрая редактиране, спокойно “губих” 7-8 часа в началото. Особено в момента, държа статиите ми да са внимателно позиционирани във времето, за да могат да са актуални.

Copyrighting: Pinterest
Постоянството е ключът към успеха!

Навярно едва ли съм първият блогър споменавал именно елемента на редовното публикуване. За голяма част от тези две години споделях постове, когато ми скимне, когато съм в настроение. Уви това не е начинът за създаване на ангажиращо съдържание. Когато последователите ти не чуят нищо от теб в продължение на месеци, е напълно логично да изгубях интерес към твоя блог. Нередовността се приема като несериозно отношение. Едва в началото на тази година, успях да осъзная важността на този елемент и да се поправя. Вече цели четири месеца споделям своето съдържание всяка седмица тук.

Two Years of Blogging - Find your Passion!
Намери своята страст!

В първите месеци на блогване, си поставих безумно нереалистични цели. Цели три теми за фокус – красота, мода и лайфстайл. Бързо обаче разбрах, че конкретно темата за мода не е движеща за мен. Аз имам много изчистен стил, който постовя вниманието върху определени детайли в облекото. А симплите визии не са по вкуса на всеки. Именно поради тази причина промених посоката, насочвайки се първоначално към бюти публикациите. В последните месеци опитвам да вкарам и лайфстайл елемент. Споделете ми какво съдържание е интересно за вас. 😉

Copyrighting: TheSnackNet

Q&A – Two Years of Blogging Edition

Искаше ми се в днешната статия да включа и малък Q&A, който отговаря на въпросите, които вие – моите последователи – ми поставихте. За да съм напълно искрена, въпросите бяха точно два. Въпреки този факт, държа да дам своите отговори.

Коя за теб е най-трудната част по поддържането на блога?

Най-трудната част от блогването като цяло е откриването на релеванто съдържание, което да бъде същевременно ангажиращо и интересно. За мен качеството е по-важно от количеството. Именно поради тази причина не съм и най-активната в Инстаграм. Желая да публикувам полезна информация, която да е изпипана до последния детайл.

В кои платформи рекламираш новите блог постове? Само в инстаграм или и други?

Използвам предимно Инстаграм като социална мрежа, свързана с блога. Макар да имам Facebook страница, рядко съм активна там. Същото важи и за Pinterest – мястото, в което откривам най-много вдъхновение. Смятам, че Инстаграм е достатъчно популярна платформа за споделяне.

Two Years of Blogging – What is next?

А сега, каква е посоката? Тя не се е променила – да развия блога си, както и профилите си в социалните мрежи. Искам да създавам съдържание, което е полезно на моите последователи. Благодарение на блога и инстаграм профила, се запознах с много прекрасни момичета и се надявам тези познанства да прерастнат в приятелства след време. А тук можете да очаквате всяка неделя нови статии, които да следите.

Последните две години бяха непрестанно учене. Но нали именно това казват мъдрите хора – Човек се учи, докато е жив. Благодарна съм за всеки един урок, съвет и познанство. Благодарна съм, че мога да следвам страстта си. За цялата подкрепа и мотивация от страна на близките и приятелите си съм благодарна. Както и съм благодарна на вас, моите читатели, за търпание, за интереса, за това, че отделяте от свободното си време, за да прочетете една моя публикация. Благодаря ви за последните две години и за много още за напред!

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.