След като в четири публикации ви споделих за своите Best of Beauty продукти за изминалата 2020-та година, се замислих, че рядко си говорим за разочарования. И макар през тези 12 месеца да пазарувах доста по-отговорно и осъзнато, винаги ще се намери нещичко, което да не отговаря на очакванията ни. В днешната статия ви споделям своите Flops, събрани под името Worst of Beauty 2020. Отбелязвам, че само защото един продукт не е по моя вкус, това далеч не означава, че на вас може да не ви допадне. А сега нека не губим повече време и да пристъм напред! 🙂

Revolution XX XXpress Quad Eyeshadow Palettes
Worst of Beauty 2020 - Eyeshadow Palette

През 2020-та, марката Makeup Revolution създаде серията ХХ. Част от нея са четири палитри със сенки за очи с по четири цвята. Вариантът, който аз си закупих, е силно вдъхновен от quad палитрата Pillow Talk на известната гримьорка – Charlotte Tilbury. Продуктите на Revolution при мен винаги са били hit or miss. Реших все пак да рискувам и да им дам шанс. Уви, тази палитра се нарежда сред моите Worst of Beauty. На swatch сенките създават илюзията за приемлива пигментация, но реалността е друга. При първото нанасяне изглеждат ок, но в момента, в който тръгнеш да преливаш, цветът се губи. Също така, имаше fall out, особено при блестящата сянка. Дадох на тази мини палитра няколко шанса, но не успя да ме впечатли. За цената си от 10 € не е голяма загуба, но все пак не бих я препоръчала дори на начинаещите в грима.

NYX Cosmetics Born To Glow Concealer
Worst of Beauty 2020 - Concealer

Born to Glow е сравнително нова серия на NYX Cosmetics. За първи път го забелязах в дрогиите през февруари 2020-та. Той идва в опаковка с мини апликатор, подобно на известния Anti-Age коректор на Maybelline New York. Съдържанието е около 5мл, а цената – 8,90€. Предлага се в цели 22 нюанса, което не е често срещано при други брандове от дрогерията. Обещава безпроблемно каширане на тъмните кръгове около очите, както и покриването на белези и несъвършенства.

Закупих го в цвят 02 Alabaster, който е около нюанс или два по-светъл от кожата на лицето ми. Това е лично предпочитание, тъй като обичам да ползвам коректора за просвеляване под очите и в центъра на лицето. Покривността му е по-скоро средна към висока и позволява награждане. Прелива се хубаво в зоната над устните и по носа. Но тук идва и проблемът за мен – под очите е катастрофа! Първоначално застава на място, но в момента, в който го запечатам с пудра изглеждам с 10 години по-възрастна, което определено не е от ефектите, които търся. Изпробвах го с поне четири различни пудри, но не забелязах никаква разлика.

P. Louise Cosmetics Base

Включвайки базата за сенки от P. Louise сред моите разочарования в Worst of Beauty, ще изненада много от вас. Това е една от най-популярните основи на пазара през последните години. Промотирана от безброй известни YouTuber-и, дори не съм подозирала, че може да не ми допадне. Предлага се в седем различни нюанса, от много светъл до дълбок тъмен, а цената му е 13,90 €. За съжаление обаче моето мнение далеч не е позитивно. Текстурата на този основа е гъста, доста наподобява течен коректор. Наистина е изключително покривна, но ако прекалим с количеството започва да се рони, веднага щом сенки се нанесат отгоре и започнем да блендваме. Другото, което не ми допадна е, че засъхва твърде бързо и ако не е разнесена както трябва, мазалото е гарантирано.

Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing Foundation

За едно от най-големите ми разочарования за тази година е фон дьо тенът от марката Shiseido. Промотиран като Self-Refreshing, хвана моето внимание още в началото на годината. На теория звучи чудесно, защото има и слънцезащитен фактор 30. Предвид ситуацията с работа от вкъщи, нямах възможността да го тесвам по-обстойно и за продължителен период от време. Бях го носила и преди, но за кратки видео разговори или за определена визия. Формулата му по-гъста и с високи покритие, също така не съдържа масла, което е благоприятно за хора с мазна кожа. Няма как да не отбележа и красивата му и масивна опаковка с матирано стъкло и практична помпичка.

Worst of Beauty 2020 - Foundation

Но до тук с позитивите уви! Независимо от начина на насяне – с четка, с beauty blender или с Blendiful – финалният резултат свършва по един и същи начин – a hot mess! Първоначално има приятен матиран завършек, но след само няколко часа дори най-сухите части от лицето като бузите изглеждат cakey, сякаш си носил фон дьо тена в продължение на 12 часа под екстремни температури. Не забелязах и следа от прословутия Self-Refreshing ефект и за съжаление не останах с добри впечатления. Поради високата си цена ми е трудно да се разделя с него, бих го използвала само за снимки у дома и когато не се налага да го нося в продължение на няколко часа.

Trend it up Eyeliner Golden Glitter

На пръв поглед нямах кой знае какви очаквания от златистата очна линия на Trend it up!. Четката е сравнително тънка и прецизна, взема малко количество продукт, което за формата на продукта не е минус. Не ми допадна, че засъхва твърде бавно. А предвид фактора, че ми трябваше, за да дефинирам визия cut crease, това определено е негативно. Дори след 2-3 минути, с минимално нанесено количество не засъхва. Дадох й няколко шанса през последните месеци, но тя ще напусне колекцията ми. Но тук се обръщам към вас за препоръка: коя е любимата ви цветна очна линия? 🙂

Benton Honest Cleansing Foam

На последно място в днешната статия с моите Worst of Beauty, ви споделям и за “виновникът” за една от априлските публикации – почистващата пяна за лице на Benton. Още през април открих, че марката се предлага и на немския пазар през страницата на Flaconi. Развълнувана от откритието си и без да му мисля много, много, веднага направих поръчка и гелът беше в ръцете ми само след два кратки дни. Изчаках да довърша предния измивен продукт, който използвах, преди да отворя нов. Споделяла съм ви и преди, че имам чувствителна, смесена кожа, която има сколност към акне. А по описанието и множеството позитивни мнения за продукта, дори за момент не се съмнявах, че може да не подходящ за моя тип кожа. Определян като пяна (според мен е по-скоро гел), продуктът обещава да почисти кожата без раздразнения и да я подхрани с хидратиращите си свойства.

Worst of Beauty 2020

Едва след два-три дни употреба установих, че този продукт не е за мен и бързичко отиде в категория Flops. Намерих го за твърде изсушаващ. След употребата му кожата ми се усещаше толкова суха, дори усещах леко “скърцане”. Което само по себе си е знак за прекалено почистване. Със всяко използване намалявах количеството и въпреки това продължавах да не забелязвам промяна. Гелът има и миризма на сапун, която не ми допада особено. Бих я превъзмогнала, ако не беше така изсушаващ. Бих препоръчала този измивен гел за хора с много мазна кожа. Това наистина беше голямо разочарование за мен, защото не мога да си обясня как хора със суха кожа го “препоръчват”. *throwing a little shade* 😀

А кои са вашите разочарования за изминалата година?

С това приключваме и днешната статия, посветена на Worst of Beauty 2020. Разбира се, имало е други продукти, които не са оставили добро впечатление у мен, но това са тези, на които реших да дам поне още един шанс. През годината съм връщала някои обратно. С покупките онлайн, уви, никога нямаме гаранцията, че поръчката ни ще ни хареса. Поради тази причина, четете мнения и пазарувайте разумно. С вас ще се видим следващата неделя, а до тогава …

ХОХО,
А

Disclaimer:

This blog post does not include any affiliate links and the author has not received any payments to promote products or fellow bloggers. However, due to the recent changes in German law, the post has to be marked as an unpaid advertisement (unbezahlte Werbung / Anzeige), for any products shared or links to social media accounts.